Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Hirošimi misa za vukovarske žrtve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na dan pada Vukovara, 18. studenoga, u Memorijalnoj katedrali za mir u svijetu u japanskom gradu Hirošimi bit će služena misa zadušnica za vukovarske žrtve.

Misu će, kako se doznaje u hrvatskom Veleposlanstvu, služiti
hirošimski biskup msgr. Misue Joseph Atsumi. O stradanju Vukovara i njegovu značenju za Hrvatsku nazočnima će tom prigodom govoriti hrvatski veleposlanik u Japanu Drago Štambuk.

Pročitajte i ovo Vladimir Dugalić Iustitia et pax Oglasili se biskupi oko izbora: Poručili građanima da se ne daju zavesti, imaju poruku i za Milanovića Slika nije dostupna Poklonili se žrtvama U Nagasakiju obilježili obljetnicu pada Vukovara

Očekuje se nazočnost više od pet stotina vjernika, a kao poseban izaslanik hirošimskog gradonačelnika Tadatošija Akibea na misi će biti Masato Honda, direktor Kulturne zaklade za mir.

Po preporuci biskupa Atsumija u svim će se crkvama u Hirošimi taj dan moliti za duše stradalih u Vukovaru, kao i za svjetski mir.

Na inicijativu hrvatskog veleposlanstva u Japanu, nakon sastanka hrvatskog veleposlanika s gradonačelnikom Hirošime u listopadu 2006., dvadeset i dva hrvatska grada priključila su se projektu 'Gradonačelnici za mir', koji su pokrenuli gradonačelnici Hirošime i Nagasakija 1982. godine i kojim se, apelirajući na svjetsku javnost, zahtijeva da gradovi ne budu mete napada i razaranja.

Prošle je godine na dan pada Vukovara služena misa zadušnica u Nagasakiju. Misa je služena u Urakami katedrali posvećenoj Bezgrješnom začeću Blažene Djevice Marije. Tom je prigodom hrvatski veleposlanik, obraćajući se vjernicima, rekao kako je 'Vukovar podsjetnik zemaljske nesavršenosti i zazivatelj više sudbine' te ih je pozvao da se udruže u molitvi za mir kako se strahote poput onih koje su se dogodile u Hirošimi, Nagasakiju i Vukovaru više nikada ne bi ponovile.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene