Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovorili Stieru

HDZ o WhatsApp grupama: "Tamo se piše da nekoga treba leđno pustiti niz Savu, dati metak u čelo ili nabiti na kolac"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je odgovorio Davoru Ivi Stieru koji se usprotivio najavi stranke kako će sankcionirati članove koji putem WhatsApp grupa i drugih kanala šire mržnju i agitiraju za kandidate drugih stranaka.

Nakon što je Davor Ivo Stier danas kritizirao najavu HDZ-a da će sankcionirati članove stranke koji će na društvenim mrežama i u WhatsApp grupama širiti mržnju ili otvoreno poticati druge članove da podržavaju druge stranke i kandidate, nije trebalo dugo čekati na odgovor iz stranke.

Pročitajte i ovo Vesna Pusić (Foto: Dnevnik.hr) Pregovori o sastavljanju Vlade Pusić: Nalazimo se u velikoj opasnosti; Kolakušić podnosi ostavku, poznato tko će ga zamijeniti u Saboru Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Za svaki slučaj Je li ovaj potez HDZ-a znak da se ipak spremaju za nove izbore?

HDZ tako tvrdi da je za njih neprihvatljivo da bilo koji član u grupama koje se organiziraju pod nazivom i simbolima HDZ-a širi govor mržnje i prijetnje te agitira za kandidate drugih stranaka.

Odgovor HDZ-a prenosimo u cijelosti:

Nastavno na medijske članke u kojima se, kao i obično, nepotpuno i pristrano prenosi dio rasprava sa sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a održane 8. studenoga o.g., kao i reakciju saborskog zastupnika HDZ-a Davora Stiera, naglašavamo da nitko u HDZ-u ne dovodi u pitanje slobodu i tajnost dopisivanja te slobodu izražavanja mišljenja, a posebno članova stranke.

No isto tako, za HDZ i politiku koju vodimo neprihvatljivo je da bilo koji član u grupama koje se organiziraju “pod nazivom i simbolima HDZ-a” kontinuirano širi govor mržnje i prijetnje, poput poziva da nekoga treba “leđno pustiti niz Savu”, “nabiti sve na kolac”, “dat mu metak u čelo”, te otvoreno agitirati i poticati članove da podržavaju druge stranke i kandidate, kao i pozivati članove da ne glasuju za kandidate HDZ-a.

To nije niti će biti politika HDZ-a, a ako Davor Stier dijeli i podržava takve izljeve govora mržnje i prijetnji usmjerenih prema stranačkim kolegama, neka to javno kaže. Stoga je od Stiera perfidno i otužno zlorabiti poruke Ivana Pavla II. Misli li Davor Stier da bi Ivan Pavao II ovakve pozive na linč smatrao porukama slobode, mira i ljubavi?

 

Podsjetimo, nakon HDZ-ove najave sankcija za članove koji šire govor mržnje, prijete ili kritiziraju vodstvo HDZ, Stier je podsjetio je da je sloboda i tajnost dopisivanja zajamčena i nepovrediva te poručio - Ne bojte se! citirajući pritom papu Ivana Pavla II.  

Bačić: "Članstvo u HDZ-obvezuje na poštivanje statuta"

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić ranije danas je poručio da je vrh stranke utvrdio kako se u pojedinim organizacijama dio članova ponaša protivno Statutu, a utvrđivanja njihova odnosa prema politici stranke te daljnjeg postupka prema njima je na predsjednicima lokalnih organizacija.

Bačić, koji je kao izaslanik premijera sudjelovao na svečanosti 30. obljetnice osnutka dubrovačkog HDZ-a, istaknuo je kako je na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća u petak u Zagrebu bilo riječi o govoru nekih članova stranke protiv stranačkog vrha na društvenim mrežama.

„Članstvo u HDZ-u obvezuje na poštivanje Statuta i drugih stranačkih akata. Predsjednik stranke nije tražio discipliniranje, već da se na terenu utvrde okolnosti koje nisu usuglašene s vodstvom stranke. Tko postupa protivno stranačkim aktima bit će procesuiran“, rekao je Bačić. (D.I./Hina)

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene