Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIJETE STANOVNIŠTVU

Uklanjat će ruševine: "Koti se gamad, ovo je hvalevrijedan pothvat"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskoro počinje rušenje i uklanjanje oronulih zgrada iz šireg središta Gospića. 200-tinjak objekata čiji vlasnici nisu dostupni ili poznati vlastima prijetnja su po zdravlje i sigurnost stanovnika i prolaznika. Gradske su vlasti poslale posljednji poziv vlasnicima da sami uklone opasne građevine. U protivnom - to će učiniti ovlaštene tvrtke, na trošak grada.

Stanovnici Gospića već godinama muku muče s problemom napuštenih i urušenih zgrada.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević Uz kadrovsku premetaljku Gradonačelnik neće predložiti proračun, ide se na izbore: "Vjerojatno smatraju da je došlo njihovo vrijeme" Slika nije dostupna Četvrti dan Traje borba za spas preživjelih pod ruševinama u Bangaldešu

"Katastrofa. Što se tiče djece i svega. Imam dvoje djece koja trče, igraju se po ovim ruševinama, a ne znate hoće li zmija ili što izaći", kaže Ivica Klobučar.

Posljednjih dana središte grada i okolicu obilaze komunalni redari koji na oronule kuće postavljaju posljednje opomene pred rušenje.

"Ovo nam je jedna od prvih ruševina gdje nije bila moguća dostava. Kontakt adresa koju smo imali bila je upravo ova ovdje i sad smo stavili obavijest da je rješenje o uklanjanju stavljeno na oglasnu ploču", kaže Josip Brozičević, pročelnik Odsjeka komunalnog redarstva grada Gospića.

A to je tek jedna od 200-tinjak ruševina koje bi do ljeta trebale biti maknute iz šireg središta Gospića. Za sada - na račun grada. 

"Najveći problem je što se vlasnici tih ruševina ne nalaze na području Republike Hrvatske. To stvara određeni problem pri povlačenju pravnih pitanja, odnosno dobivanja rješenja o uklanjanju same ruševine", ističe zamjenik gradonačelnika Gospića Ivan Biljan.

Ljudi koji žive uz ovakve ruševine jedva čekaju da rješenja postanu pravomoćna i da se počne s uklanjanjem ovih opasnih građevina.

"Zmije se kote, gamad se zadržava i ovo je pothvat hvalevrijedan. Ovi vlasnici Bog zna gdje su, ali nisu očistili. Neka ovi naši očiste, a to će se riješiti i s papirima", kaže g. Klobučar. 

"Ukoliko se u ostvarenom roku od 30 dana ruševina ne ukloni, idemo dalje u postupak - izdaje se rješenje o rušenju putem treće osobe", napominje pročelnik Brozičević.

S obzirom na broj ruševina koje prijete i ugrožavaju stanovnike u Gospiću - bageri će ovog ljeta imati pune ruke posla.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene