Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sjeveru Jadrana bura

U Gorskom kotaru ponovno pao snijeg, u Vodicama jugo 'istjeralo' more

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme ponovno stvara probleme u Hrvatskoj. Zbog snijega su u Gorskom kotaru bili proglašeni zimski uvjeti vožnje, na sjevernom Jadranu bura usporava promet, u Vodicama je zbog juga poplavljena gradska riva.

Krajnje neuobičajeno vrijeme za ovaj dio godine nastavlja se i danas. U Gorskom je kotaru ponovno padao snijeg zbog čega su, prema izvješću HAK-a, na dijelu cesta od 9 do 13 sati bili proglašeni zimski uvjeti vožnje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg

Zbog bure, koja je zapuhala na sjevernom dijelu Jadrana, na dionici Jadranske magistrale Novi Vinodolski-Senj (D8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina).

Na srednjem i južnom Jadranu zapuhalo je jako jugo, koje je u Vodicama 'istjeralo' more i poplavilo dobar dio gradske rive.

>> Seljaci na mukama: Zbog lošeg vremena kasni proljetna sjetva

U prekidu su katamaranske Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split i Vis-Split te brodska Mali Lošinj-Srakane Vele-Unije-Susak, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Ostali trajekti i katamarani plove redovito.

Kako javlja HAK, u ostatku unutrašnjosti i na dijelu Hrvatskog primorja kolnici su mokri i skliski od kiše. Upozoravaju se vozači da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Mogući su odroni zemlje i kamenja.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, za ostala vozila je obavezna zimska oprema na ŽC5185 Mali Lug-Zamost i D42 u mjestu Poljanak.

Do 30. travnja u Zagrebu na Aleji Bologne od križanja sa Alejom Seljačke bune do čvora Jarek, zbog radova na sanaciji klizišta zatvoren je kolnik u smjeru zapada (Zaprešića), vozi se dvosmjerno istočnim kolnikom. Vozače molimo za strpljenje i upozoravamo da poštuju privremenu prometnu signalizaciju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene