Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže zima

Snijeg u Gorskom kotaru, obvezna zimska oprema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesec studeni je pri kraju, a čini se da s njim u zaborav odlazi neuobičajeno toplo vrijeme.

Ako ste snimili današnji snijeg na prometnicama ili u gradovima, vaše snimke pošaljite na moj.report@novatv.hr i mi ćemo ih objaviti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

U gorju od ujutro pada snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača višeg od 10 cm, a u Gorskom kotaru napadalo je već 20 centimetara. Na Zavižanu je bijeli pokrivač debeo čak pola metra. Na Sljemenu je napadalo 13 centimetara snijega.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, riječkom zaleđu i u Lici, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: Gorski kotar i riječko zaleđe, Zdihovo-Delnice-Sopač, Kikovica-G.Jelenje-Delnice, Prezid-Delnice, Stubica(D3)-Ogulinski Hreljin, Brod na Kupi-Delnice(D3), Parg-Čabar, Gornje Jelenje-Oštrovica(D8)-Meja, te ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog.

U Lici zimska oprema obvezna je na cestama: Čagalj-Karlovac-Gračac-Knin, Senj-Žuta Lokva, Korenica-Karlobag, Gračac-Benkovac, Poljanak, Špilnik-Korenica, Ličko Petrovo Selo- G.P. Ličko Petrovo Selo, Dobroselo-Mazin, Udbina-čvor Gornja Ploča (A1).

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, riječkom zaleđu i u Lici, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:

Zbog jake bure na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupina vozila), a Jadranskom magistralom (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I.i II. skupinu vozila).

Od danas promjena vremena

Od danas počinje prodor hladnog zraka sa sjeverozapada, što uzrokuje zamjetnu promjenu vremena. Temperature su već od ujutro znatno pale, a u subotu i nedjelju na kontinentu padati će i do nule, dok se u ponedjeljak očekujui temperature ispod nule.

>> Sljedećih 7 dana: Južina, kiša pa snijeg...

U središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji danju će biti oblačno sa snijegom u gorju s kišom i povremenom susnježicom u nizinama. Posvuda će biti zamjetno hladnije nego danas, više u Međimurju nego u Slavoniji. Uz to će puhati umjeren i jak sjeveroistočnjak i sjeverac.

U Dalmaciji će tijekom cijelog dana prevladavati nevere s grmljavinom i obilnim pljuskovima kiše. Mjestimice bi moglo pasti i sto milimetara kišnice. Malo će zahladnjeti i puhat će jaki jugozapadnjak i južnjak, mjestimice s olujnim udarima.

U sljedeća tri dana u kopnenoj će se Hrvatskoj nastaviti hladno i vjetrovito vrijeme s povremenom susnježicom i snijegom. Najviše će sniježiti u gorskim krajevima. U ponedjeljak se očekuje djelomično razvedravanje.

Na Jadranu se sljedećih dana očekuje znatno oblačno vrijeme, povremeno kiša, a u Dalmaciji pljuskovi i grmljavina uz jugo. Najhladnije će biti u ponedjeljak, uz jaku buru posvuda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene