Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susreti za Rudija

Spektakularan aeromiting u spomen na heroja Domovinskog rata Rudolfa Perešina: "Već 23 godine nas nosi ljubav"

Aeromiting u čast Rudolfa Perešina - 1
Aeromiting u čast Rudolfa Perešina - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Aeromiting u čast Rudolfa Perešina - 1 Aeromiting u čast Rudolfa Perešina - 1 Foto: DNEVNIK.hr Aeromiting u čast Rudolfa Perešina - 2 Aeromiting u čast Rudolfa Perešina - 2 Foto: DNEVNIK.hr Aeromiting u čast Rudolfa Perešina - 3 Aeromiting u čast Rudolfa Perešina - 3 Foto: DNEVNIK.hr Aeromiting u čast Rudolfa Perešina - 6 Aeromiting u čast Rudolfa Perešina - 6 Foto: DNEVNIK.hr +4 Aeromiting u čast Rudolfa Perešina - 5 Galerija 1/9 >>
U spomen na heroja Domovinskog rata Rudolfa Perešina u Gornjoj Stubici održava se aeromiting „23. Susreti za Rudija“. Nad mjestom prelijeću avioni hrvatske, mađarske i američke vojske.

U Gornjoj Stubici završio je aeromiting 23. Susreti za Rudija - sportska manifestacija u spomen na heroja Domovinskog rata Rudolfa Perešina.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pošalice i prepucavanja Plenkovićev glasnogovornik objavio plakat kojim se traži Milanović: "Nije nasilan ni naoružan, ali je vrlo plašljiv ako..." Rafalei prvih šest Jedinstvena prilika: Uskoro ćete moći pogledati Rafalee, evo kada i gdje

Održava se malo drugačije nego inače, pa su organizatori sugerirali publici da iz bilo kojeg dijela Zagorja prati prelete Krila Oluje, MIG-ova 21, mađarskog Gripena, američkih F16 i američkog vojnog helikoptera.

Na manifestaciji je zapovjednik Mihael Križanec komentirao nabavu zrakoplova. „Nama trebaju lovački borbeni avioni četvrte plus generacije. Kopnena vojska, ratna mornarica i sve ostale postrojbe i sposobnosti koje mi imamo nisu ista stvar ako nemaju slobodu djelovanja i ako nam prijeti netko iz zraka“, istaknuo je.

Ni posjetitelji nisu ostali ravnodušni pa je tako kći heroja Daliborka Perešin Kekelić kazala kako po već 23. put osjeća samo ponos jer joj se ostvario najveći san oca koji je željeo letjeti na F16-ici iznad svoga rodnoga kraja, što je danas i učinio.

„Evo 23 godine nas nosi ljubav. Meni je bitno mali čovjek da se sjeća i da zna šta je napravljeno, ali opet to bez ljubavi hrvatskog naroda ne bi se moglo ostvariti“, zaključila je njezina majka Ljerka Perešin.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene