Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponavlja se svake godine

U Francuskoj na Silvestrovo zapaljena 1193 vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukupno 1193 vozila zapaljena su u Francuskoj na Silvestarsku noć, objavilo je u utorak ministarstvo unutarnjih poslova, dodavši kako brojka nije puno veća u odnosu na nekoliko prošlih godina.

U Silvestarskoj je noći u zadnjih nekoliko godina paljenje automobila postao običaj. 31. prosinca 2009. primjerice, zapaljeno je 1147 automobila.

"Ove godine nismo zabilježili povećanje broja zapaljenih automobila u odnosu na prethodnih nekoliko", rekao je ministar unutarnjih poslova, navevši imena mjesta u kojima su se incidenti dogodili. Bilo je, kako je kazao ministar Manuel Valls više od 40 požara u raznim pariškim četvrtima. U Seine-Saint Denisu blizu Pariza zapaljeno je najviše automobila na jednom mjestu, čak 83, u četvrti Haut-Rhin 72, u četvrti Bas-Rhin 70. 344 automobila izgorjela su odjednom jer se požar prenosio s jednog vozila na drugo.

Pročitajte i ovo Plakat s receptom za gulaš od zeca u Francuskoj U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

>> Mrtve ptice padale s neba u istom gradu u isto vrijeme - na Silvestrovo

Valls je najavio pokretanje sudskog procesa protiv počinitelja. U odnosu na 2011. kada je privedeno 290 osumnjičenih, na Silvestrovo 2012. privedeno je 339 osoba. U cijeloj zemlji, "nije bilo sukoba, osim u četvrti Strasbourga Neuhof i u gradu Mulhouseu, na istoku zemlje. "Lakše su ozlijeđena četiri žandara, što je također puno manje nego prošle godine kada ih je bilo ozlijeđeno osam", rekao je Valls. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene