Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo od koga!

U Europski parlament stigao zahtjev: Skinite imunitet Ivanu Jakovčiću!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u četvrtak u Strasbourgu zastupnici su obaviješteni da je podnesen zahtjev za skidanje imuniteta zastupniku Ivanu Jakovčiću te da je taj zahtjev proslijeđen parlamentarnom Odboru za pravna pitanja.

Potpredsjednica Europskog parlamenta Sylvie Guillaume pročitala je na sjednici da je EP primio zahtjev "nadležnog hrvatskog tijela" za skidanje imuniteta zastupniku Ivanu Jakovčiću, koji je proslijeđen Odboru za pravna pitanje. Riječ je o uobičajenoj praksi da se na plenarnoj sjednici čitaju obavijesti vezane uz rad parlamenta i zastupnike.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ekocid Stiže novo kazneno djelo: Jedan od najtežih zločina napokon će biti strogo kažnjavan Europski parlament Politička scena EU-a Desničarski val prijeti promjenama u Europskom parlamentu: Hoće li krajnja desnica preuzeti kontrolu nad političkim smjerom EU-a?

Jakovčić odgovorio na optužbe za reketarenje

Na to se priopćenjem za javnost oglasio Ivan Jakovčić, demantirajući da je posrijedi zahtjev "nadležnih hrvatskih tijela", već je riječ o zahtjevu privatnog tužitelja, odvjetnika austrijskog poduzetnika Georga Lista.

Ističući u priopćenju zastupnicima da im se obraća "radi interesa javnosti i objavljivanja istine", Jakovčić kaže da je "List putem svog odvjetnika D. Čehića zatražio skidanje mog parlamentarnog imuniteta u privatnoj tužbi protiv mene zbog navodne uvrede".

"Poznato je da sam nedavno podnio tužbu protiv Lista radi izrečenih laži i neistina na moj račun i jedva čekam suočiti se s njime na sudu. Ovim želim potvrditi da Europski parlament nije zaprimio nikakav drugi zahtjev osim privatnog tužitelja", kaže Jakovčić, dodajući u izjavi da ne postoji nikakav zahtjev "nadležnih hrvatskih tijela“ i da je već "zatražio ispravak izjave Europskog parlamenta u tom dijelu".

U EP-u je u međuvremenu ta informacija ispravljena.

Austrijski poduzetnik Georg List optužio je nedavno nekadašnjeg istarskog župana Ivana Jakovčića i bivšeg pročelnika za turizam Istarske županije da su od njega tražili mito od pola milijuna eura za projekt gradnje igrališta za polo kod Motovuna. U hrvatskim medijima je objavljeno da se List u Dortmundu podvrgnuo poligrafskom testiranju i da ga je uspješno prošao te da je pozvao Jakovčića da učini isto. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene