Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Erdutu

Napravili kaos na groblju, najgori stradala posljednja počivališta dviju djevojčica: "To može samo nečovjek napraviti"

Aktualno Galerija Skrnavljenje erdutskog groblja - 1 Skrnavljenje erdutskog groblja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Skrnavljenje erdutskog groblja - 2 Skrnavljenje erdutskog groblja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Skrnavljenje erdutskog groblja - 3 Skrnavljenje erdutskog groblja - 3 Foto: DNEVNIK.hr Skrnavljenje erdutskog groblja - 4 Skrnavljenje erdutskog groblja - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Skrnavljenje erdutskog groblja - 5 Galerija 1/5 >>
Nepoznati počinitelji u Erdutu na granici sa Srbijom porazbijali su grobove na katoličkom groblju.

Nezapamćeno iživljavanje na mjesnom groblju u Erdutu: nepoznati počinitelj je u srijedu poslijepodne devastirao je čak 65 grobova. Branitelji, žrtve Domovinskog rata, prerano stradala djeca – ništa nije pošteđeno.

Najgore su prošli grobovi dviju djevojčica koje su prije pet godina, na putu sa školom, stradale kod Novske. Na jednom od njih tragovi krvi.

"Sve je razbijeno, to je netko uzeo i razbijao. To može samo nečovjek napraviti. To čovjek ne može napraviti", rekao je Andrija Horvat, otac poginule djevojčice.

Pročitajte i ovo Romsko naselje Parag - 3 Romsko naselje Traje istraga zbog prodaje droge, ali nije to jedini problem: "Kad oni dobiju socijalnu pomoć, to je paljenje, to je muzika, to je pucanje…"

Nisu pošteđena ni posljednja počivališta brutalno ubijenih civila Domovinskog rata, kao i onih koji su Erdut branili. Meta divljačkog napada bile su i nadgrobne fotografije, cvijeće – oskvrnuto je 65 grobova.

"Sedamdesetak grobova, jedan užasan čin koji mi i kao općina i kompletna zajednica osuđujemo", napomenuo je Jugoslav Vesić, načelnik Erduta.

Cijeli četvrtak obitelji su obilazile svoje najmilije. Šokirani, hvatali su se za glavu, a motiv se još utvrđuje. U općini s većinskim udjelom Srba i visokim udjelom Hrvata, načelnik isključuje nacionalnu netrpeljivost.

"Oštećeni su grobovi i na jednom i na drugom groblju. Mislimo da to definitivno nema veze s tim, to isključivo može napraviti čovjek koji je poremećen", rekao je Vesić reporterki Dnevnika Nove TV Marini Bešić Đukarić.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara - 1 Čelnik Domovinskog pokreta Ivan Penava u Dnevniku Nove TV otkrio o čemu je nedavno razgovarao s Milanovićem i s koje dvije stranke nikako neće surađivati

Na groblje će se postaviti kamere, a jedna na ulazu nedavno je ukradena. Općina najavljuje i pomoć oštećenima, ali emocionalna devastacija je nepopravljiva.

"Još nije nikad tu oštećeno bilo. Za vrijeme rata, tu su tenkovi bili, nisu oštetili groblje", istaknuo je Horvat.

Iz policije nisu željeli pred kamere Dnevnika Nove TV.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene