Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Dubrovniku uništen prvi torpedo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dubrovniku je danas nastavljeno uklanjanje i uništavanje minsko-eksplozivnih sredstava te je iz podmorja predjela Batahovine izvađena prva od sedam bojnih glava torpeda i potom uništena na području oko otočića Sveti Andrija u dubrovačkom akvatoriju.

Na području Batahovine, na ulazu u Rijeku Dubrovačku, tijekom Drugoga svjetskog rata bila je smještena postrojba njemačke vojske koja je torpeda izbacila u more kada se povlačila.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru

Sljedećih bi dana s tog područja trebalo biti uklonjena 1,5 tona eksploziva - bojnih glava torpeda koje se nalaze na dubini oko 30 metara. Svaki dan bit će uništena po jedna bojna glava.

Ova bi akcija trebala potrajati do sredine idućega tjedna, a ovisit će o vremenskim uvjetima, stanju mora i drugim okolnostima.

Uklanjanje obavljaju ronioci - pirotehničari Specijalne policije i Protueksplozivnog odjela MUP-a iz Zagreba u suradnji s PU
dubrovačko-neretvanskom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene