Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gužve izostale

U Dubrovnik stiže 23.000 gostiju, a ulice raskopane!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kruzeri u Dubrovnik za vikend dovode čak 23.000 gostiju, no neki nikako da shvate da gosti i raskopane ulice ne idu zajedno.

Čim je kruzer pristao, turisti su jedva dočekali prošetati Stradunom. Tisuće turista oživile su kameni grad, a njihovi domaćini zadovoljno trljaju ruke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oko 3.000 turista VIDEO 3 kruzera uplovila u dubrovačku luku Slika nije dostupna Počela sezona Gotov je zimski san: Prvi kruzer stigao u Dubrovnik

'Zahvaljujemo Bogu i vremenu koje je danas, ne samo danas nego već par dana, super. Ja mislim da je vrijeme došlo da Hrvatska, odnosno Dubrovnik, naprave ono što trebaju a to je najbolju sezonu možda u povijesti', kazao je ugostitelj Stjepan Perić.

'Sve ture koje idu prema Hrvatskoj i Dubrovniku su jako dobro popunjene i imamo već sada saznanja da će ovaj posao doista teći onako kako smo predviđali', kazao je turistički stručnjak Neven Jerković.

U petak, subotu i nedjelju kruzeri će u Dubrovnik dovesti gotovo 23.000 turista. Ipak, prometne gužve i zastoji ovaj put su izostali. 'Po meni je to optimalno, pod uvjetom da smo ih pravilno rasporedili', dodao je Jerković.

No, iako je ministar turizma Damir Bajs preporučio da se završe svi radovi, pogotovo na prometnicama, ulaz u Dubrovnik je potpuno razrovan. Reakcije turista na raskopane ulice gotovo da ne treba prevoditi. A dodajmo za kraj kako, unatoč rokovima koji stišću i turistima koji dolaze, na dubrovačkom gradilištu danas - nitko nije radio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene