Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BORBA U TRI ŽUPANIJE

Žestoki troboj dojučerašnjih političkih partnera: Je li razlika HDZ-ovaca nedostižna Mostu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dojučerašnji politički partneri, a sada ljuti protivnici HDZ i Most, snage će odmjeriti u drugom krugu u čak tri županije - Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj te Vukovarsko-srijemskoj. Most se nada kako će im birači nagraditi principijelnost, HDZ je uvjeren u kontinuitet vladanja na tim područjima.

Miri Bulju baš je kandidat HDZ-a, Blaženko Boban, prepreka na putu do pozicije splitsko-dalmatinskog župana. Hoće li ga podržati i SDP u tome, ne otkriva.

Pročitajte i ovo Mostov kandidat za premijera Nikola Grmoja program predstavio Grmoja Most ima prijedlog za smanjenje jedne od najvećih ovisnosti: "Zabranit ćemo reklamiranje i ograničiti broj aparata" Slika nije dostupna Osvojili i županiju HDZ osvojio Dubrovnik, Mato Franković novi je gradonačelnik

"Očekujem potporu naroda, ja želim biti narodni župan, neću biti kao gospodin Boban, nisam imenovan iz Zagreba kao zamjenski župan. Bit ću župan naroda, a nikako kao gospodin Boban lutka na koncu", kaže Bulj. 

U prvom je krugu Bulj osvojio 22 i pol, a Boban 42 posto glasova. Splitsko-dalmatinska županija dosad je bila čvrsta utvrda HDZ-a. Može li ih poraziti Most, HDZ-ov kandidat se ne boji.

"Nisam nešto posebno zabrinut iz razloga što je razlika nekih dvadesetak posto, no drugi krug je ipak nula-nula i ja i dalje aktivno radim", kaže Boban.

Okršaj HDZ-a i Mosta čeka se i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Veliku prednost s gotovo 48 posto ima HDZ-ov Nikola Dobroslavić protiv 27 posto glasova Nikole Grmoje..

"Mogu reći da mu ne ide u prilog ova nevjerodostojnost koju je Most pokazao i na državnoj razini, a evo sad i u kampanji na lokalnoj i regionalnoj razini. To će mu biti otežavajuće, ali u svakom slučaju mislim da su mu šanse nikakve za pobjedu u drugom krugu", kaže Dobroslavić.

Grmoja mu uzvraća - Dobroslavić kao župan nije pokazao rezultate, a sad se oslanja na stranačku mašineriju.

"Vidljivo je da župan, niti ima dovoljno energije, niti ima odgovore na sve probleme koje ima ova županija. Župan je u potpunosti pasivan bio i u vođenju županije, ali i sada u ovoj kampanji ne nudi nikakva konkretna rješenja", poručuje Grmoja.

U sličnoj je situaciji i Tomislav Panenić u Vukovarsko-srijemskoj. Iz prvog kruga izašao je s 20 posto manje glasova od aktualnog HDZ-ova župana Bože Galića. U sraz ne ide oštrom retorikom.

"Nekog posebnog dogovora s biračima mi ne možemo napraviti, prema tome, očekujem da ljudi izađu na izbore, da bude što veća izlaznost, da probam ovu razliku koja nije mala u korist Bože Galića da je uspijem nadoknaditi i dobiti izbore", kaže Panenić.

Božo Galić u utrci za četvrti mandat protivnikom iz Mosta se, čini se, ne opterećuje.

"Mislim da nije ni blizu, ja program koji sam radio i stvario ovih godina zajedno sa svojim kolegama, o protukandidatima neću puno pričati, nemamo šta razgovarati, ja nisam ni vidio njegov program", kaže Galić

I dok se HDZ-ovi kandidati pozivaju na bolje rezultate iz prvog kruga, Mostovi su uvjereni da su u ove tri županije izborni favoriti. Tko je u pravu - odlučit će birači.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene