Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srušio se u polje mandarina

U dolini Neretve pao avion kućne izrade, poginulo dvoje putnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dolini Neretve srušio se ultralaki hidroavion u kojem su bile dvije osobe.

U policiji su potvrdili nesreću kod Rogotina i kazali kako su osobe koje su se nalazile u avionu najvjerojatnije poginule. Detalji nesreće za sada nisu poznati, a policija je uputila ekipu na teren u potragu za ostacima aviona kako bi se mogao obaviti očevid.

Pročitajte i ovo Pao avion u Lici Neuobičajena putanja Zašto je avion pao baš na tom mjestu i tko su bili putnici? Istražitelji tragaju za odgovorima Slika nije dostupna Nitko nije preživio Udario je u vrh planine: Vojni dron pronašao ostatke nestalog putničkog zrakoplova

Avion se srušio u polje mandarina 500-tinjak metara od mosta u Rogotinu, na lijevoj strani rijeke Neretve u blizini brda Kozjak. Građani su obavijestili Centar 112, koji je potom obavijestio policiju i vatrogasce te Agenciju za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova u čijoj je nadležnosti istraživanje avionskih nesreća.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje potvrdila je za Dnevnik.hr kako je Županijski centar Dubrovnik u 8:40 sati zaprimio dojavu o padu aviona. Potvrdili su i smrt dvoje putnika u avionu.  

Prema neslužbenim informacijama u avionu su se nalazili pilot i jedna ženska osoba. 

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o ultralakom hidroavionu Stipe Vlahovića-Pače iz Komina koji je poznat po tome da sam izrađuje avione. Letjelica navodno nije bila registrirana i let nije bio prijavljen Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe.

Dinko Vodanović, glavni inspektor za avionske nesreće, u telefonskom razgovoru kazao nam je kako policija čuva mjesto nesreće te da će tijela poginulih biti prevezena na obdukciju. Vodanović je kazao i kako je poznat identitet muške osobe, a da se identitet ženske još utvrđuje.

'U Hrvatskoj je već bilo dosta nesreća s tim tzv. samogradnjama i preinakama na avionima. Nestručno rukovanje dovodi do nesreća', kazao je Vodanović za Dnevnik.hr te dodao kako apelira na javnost da prijave svoje projekte Agenciji za civilno zrakoplovstvo kako bi struka nadgledala preinake na avionima.

Kada završi prva faza istrage Agencija za istraživanje nesreća javnost će izvijestiti o tijeku i rezultatima istraživanja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene