Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

KANDIDATI ZA GRADONAČELNIKA RIJEKE

Sučeljavanje Vojka Obersnela i Hrvoja Burića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dnevniku Nove TV sučelili su se kandidati koji će se u drugom izbornom krugu boriti za poziciju gradonačelnika Rijeke. Pod voditeljskom palicom Mislava Bage, sučelili su se Vojko Obersnel, koji je u prvom krugu dobio povjerenje 40,88 posto posto riječkih birača i Hrvoje Burić, za kojeg je glasalo njih 17,66 posto.

Prema istraživanju koje je Dnevnik Nove TV proveo na biralištima 21. svibnja, u Rijeci prednost u drugom izbornom krugu ima Obersnel. Njemu bi glas dalo 51,5 posto birača, dok bi Burić osvojio glasove njih 38,2 posto. Buriću bi se priklonilo 65,7 posto birača HDZ-ovog kandidata Staničića, za njega bi glasovala i većina glasača Andreja Briščika, njih 50,3 posto, te 52 posto birača narodnjaka Jurja Bukše. Aktualni gradonačelnik može računati na glasove 29,3 posto HNS-ovih birača.

''Svatko tko živi u Rijeci primjećuju da grad Rijeka stagnira i nazaduje. Rijeci treba ponuditi bolju budućnost. Politički monopol traje već godinama. Riječani su opterećeni velikim komunalnim davanjima, investicija nema, a problem je i iseljavanje'', rekao je Hrvoje Burić, kandidat Nezavisne liste Rijeka budućnosti, na sučeljavanju na Novoj TV u travnju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dnevnik nove tv istražuje Žestoka borba do samog kraja - "Gubitak Rijeke bio bi veliki poraz SDP-a" Slika nije dostupna Analizira Mislav Bago Gdje će se voditi najveće borbe u drugom krugu lokalnih izbora?



Aktualni gradonačelnik Rijeke, koji tu funkciju obnaša već 17 godina, tada je istaknuo kako mu je najveći poticaj za novi mandat priprema velikih projekata.

"Motivacija mi je to da će 2020. Rijeka biti europska prijestolnica kulture, taj je projekt dobiven u mom mandatu i želim ga završiti“, rekao je.

Koji su aduti kojima planiraju izboriti pobjedu u drugom krugu lokalnih izbora, saznajte u večerašnjem sučeljavanju u Dnevniku Nove TV koji je na rasporedu u 19.15.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene