445170
445170
445170
445170
445170

U Dalju obilježena 25. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja

U Dalju je obilježena 25. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja.

 
 
 
 
U Dalju obilježena 25. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja (Video: Vijesti u 14)
U Dalju obilježena 25. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja (Video: Vijesti u 14)

39 branitelja, pripadnika policije, Zbora narodne garde i Civilne zaštite, živote su izgubili braneći Policijsku postaju Dalj od pripadnika srpskih paravojnih postrojbi i bivše JNA. Iako su se našli u neprijateljskom okruženju, odbili su se predati. Iz zgrade Policijske postaje u Dalju nisu izašli živi.

Hrabrim braniteljima Dalja počast su odali izaslanici Predsjednice, Sabora i Vlade. S tugom i ponosom obitelji i suborci prisjetili su se svojih bližnjih i njihove velike žrtve za slobodnu Hrvatsku.

'Izgubila sam sina dragoga. Ali ne vrijedi. Sto puta smo pričali, pa nam je isto. Nigdje se ne spominju, nitko ih ne obilazi, ništa nam nije bolje', kazala je majka poginulog branitelja Kata Kovčalija.

'Svaki moj dan u ovih 25 godina nosi sjećanje na ove heroje. Na ljude koji su dali život za mene, za moju Hrvatsku i za moj narod', kazao je Ivan Kovčalija, ratni zapovjednik PP Dalj.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se