Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veća prava radnicima

Crikvenička hotelijerska tvrtka Jadrana potpisala novi kolektivni ugovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novim kolektivnim ugovorom bolje su definirana i povećana prava zaposlenika u odnosu na važeći granski kolektivni ugovor ugostiteljstva.

U crikveničkoj hotelsko-turističkoj tvrtki Jadran, koja je prije oko pola godine izašla iz stečaja, u četvrtak je potpisan novi kolektivni ugovor u kojemu su bolje definirana i povećana prava zaposlenika u odnosu na važeći granski kolektivni ugovor ugostiteljstva, izvjestili su danas iz Uprave te tvrtke.

Pročitajte i ovo Riba Pojas - 1 riba pojas Iznimno rijedak susret s ogromnom ribom, morskim čudovištem: U Jadranu je viđena tek 3 puta, a u cijelom Sredozemlju samo 60 Plakat ispred doma zdravlja Nelojalna konkurencija Plakatima vrbuju liječnike, razljutili ostatak Hrvatske: ''Ljuti me i žalosti. Ne znam koji bih sad izraz upotrijebio''

Donosi li prijedlog Zakona o radu nejednakost?

Kolektivni ugovor potpisali su predstavnici Uprave Jadrana, Sindikata turizma i usluga Hrvatske (STUH) i Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIK), a iz Uprave ističu da je ugovor definiran u samo nešto više od mjesec dana, što je potvrdilo kvalitetu socijalnog dijaloga u tom poduzeću.

Povjerenik STUH-a u Jadranu Ivan Blažević rekao je da su se radnici odricali tijekom tri i pol godine stečaja. U sindikatu bi voljeli da su osigurna veća prava, ali su se kao odgovorni partneri dogovorili da će se, nakon podmirivanja obveza prema radnicima iz stečaja, povećati i dodaci na plaću.

U STUH-u su zadovoljni jer će se pravičnije plaćati troškovi prijevoza, te očekuju da će nakon sezone radnici dobiti ugovore na neodređeno vrijeme.

Novi ZOR: 90.000 radnika moći će dobiti otkaz bez obrazloženja!

Predsjednik Uprave Jadrana Dino Manestar ocijenio je da su za rezultate poslovanja važni zadovoljstvo i motiviranost zaposlenika, a najbolji recept za to je poštena plaća za pošteni rad. Plaće su redovite, a s obzirom na dobro poslovanje, može se početi povećavati prava zaposlenih, najavio je Manestar.

Pola godine nakon izlaska iz stečaja radi se na modalitetima za što brži početak isplate tražbina zaposlenih iz stečajnog postupka od ukupno 23 milijuna kuna.

Kao jedan od prioriteta Manestar je naveo izradu dugoročno održivog plana zapošljavanja na neodređeno vrijeme, s obzirom da većina od 400 zaposlenih i dalje, kao posljedicu provođenja stečajnog postupka, ima ugovore o radu na određeno vrijeme.

Iz Uprave Jadrana također ističu da nakon nedavnog podizanja kategorizacije hotela "Slaven" nastavljaju s ubrzanim planiranjem investicija i obnovom osam hotela, dva autokampa i turističkog naselja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene