Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kampanja za drugi krug

U četiri najveća grada počela borba za gradonačelničke fotelje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu Ostojić Bandića poziva na sučeljavanje, u Osijeku padaju teške riječi zbog perilice za rublje, u Splitu jedni druge optužuju da igraju prljavo, a u Rijeci su za aktualnog gradonačelnika izbori rutina.

Milan Bandić i dalje obavlja gradonačelničke dužnosti. I dok neki u tome vide iskorištavanje gradskih resursa u svrhu kampanje, njemu ništa nije sporno. 'Grad Zagreb ima poštenog, odgovornog i gospodina gradonačelnika. Nakon 2. lipnja će to isto imati. Šteta što trošimo novce i vrijeme za ova dva posto u ova dva tjedna, ali to je demokracija. Kako god Zagrepčani odluče, to će biti dobro, a Zagrepčane ne treba potcjenjivati', kazao je Bandić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zagreb, Split, Osijek, Rijeka Borba za (pre)vlast u četiri grada - tko bi mogao s kime, hoće li Bruna Esih "suditi" Bandiću? Slika nije dostupna Tko je slavio, a tko tugovao? 7 najvažnijih stvari koje trebate znati o prvom krugu lokalnih izbora

Demokracija bi bila, poručuje Ostojić, da dođe do sučeljavanja pa da građani vide tko što nudi. 'Za tim žudi cijela Hrvatska i Zagreb, dakle dosta percepcije, 'delanja', skakanja, razmišljanja od danas do sutra. Posjedite nas kad god hoćete - večeras, sutra bilo gdje bilo kad - sučelite programe', kazao je.

Struka i kompetencija, uvjerava Bandić, biti će kamen temeljac za upravu Holdinga. U skupštini još nema većinu. 'Imat ćemo u skupštini većinu, budite bez brige, ali samo s onima koji mogu odgovoriti kompetentno na izazove europskog Zagreba', kazao je.

Ostojić je o toj temi rekao: 'SDP može koalirati sa svima u Zagrebu, osim sa dvije liste HDZ-a, jednom formalnom i drugom Milana Bandića'.

>> Gdje će se voditi najveće borbe u drugom krugu lokalnih izbora?

I u Splitu oštro. HDZ, uvjerava Baldasar, dijeli Splićane na lijeve i desne. I igraju, kaže, prljavo. Vuk dlaku mijenja, ali čud nikako. Oni i dalje igraju relativno prljavo, idu na mene. Ne njihov istureni igrač, ali svi oko njega. No, dobro to je njihov problem', kazao je Baldasar.

Baldasar je u Zagreb, odgovara Ivanišević, došao po instrukcije jer ne zna kako dalje. 'Gospodin Baldasar očito ne zna što znači biti gentleman. Gentleman ne pretpostavlja, gentleman ili zna ili ne zna. Gentleman ne udara po mojim suradnicima', kazao je Ivanišević.

A Osijeku udarci - nikad niži. Bubalo je napao Vrkića kako stoji iza optužbi da je kao gradonačelnik kupio perilicu rublja na račun grada. 'Meni moj kršćanski odgoj ne dozvoljava govoriti ponašati se niti mrziti poput Ivice Vrkića. Iz tog razloga ovom prilikom najavljujem da s takvim čovjekom ne želim progovoriti niti riječi', kazao je Bubalo.

Vrkić je pak poslao priopćenje. 'Kao mlad čovjek, Krešimir Bubalo trebao bi se s poštovanjem odnositi prema starijima od sebe, kada se već toliko poziva na svoj kršćanski odgoj. Sve što je gospodin Bubalo danas rekao o meni potpuno je neistinito', stoji u priopćenju.

U Rijeci nema panike, uvjerava Obersnel, i danas kao gradonačelnik među građanima. 'Pobjeda na izborima za gradonačelnika je pitanje rutine', kazao je Obersnel. No, Hrvoje Burić je kazao kako će učiniti sve da pozovu građane da izađu na birališta i svojim glasom daju glas za promjene.

Do izbora je manje od dva tjedna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene