Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani traže pomoć

U centru 112 telefoni stalno zvone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državna Uprava za zaštitu i spašavanje zatrpana je pozivima građana. Pomoć je najtraženija u snijegom i ledom okovanoj Dalmaciji. Sve se koordinira iz državnog centra u Zagrebu.

Telefonski broj 112 najpozivaniji je broj ovoga vikenda. Dispečeri primaju pozive građana i proslijeđuju ih nadležnim službama. Ne prođe ni puna minuta, a da telefon ne zazvoni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Primila cjepivo protiv tetanusa "Osjetila sam njezin kljun na glavi. Mislila sam da ću se srušiti na tlo": Vrane dvaput napale ženu u Zagrebu, doznajemo što se događa Slika nije dostupna Upozorenje za turiste HGSS ponovno "zapalio" društvene mreže: "Javite nam ako postoji život poslije smrti"

Koji su najveći problemi na terenu najbolje zna načelnik Državnog centra 112 Zoran Šimić.

'Svi naši županijski centri 112 rade punim kapacitetom. Najveći broj poziva je u području priobalja, točnije u županijskim centrima Zadar, Šibenik, Split i Dubrovnik gdje je jučer u svakom od centara zaprimljeno blizu 2.000 poziva građana', rekao je Šimić.

>> Kerum se oglasio nakon tri dana: Meni je to sve smiješno

Najviše je poziva u centar 112 upućeno zbog neprohodnosti puteva, problema u opskrbi električnom energijom, traženja liječničke pomoći te problema u prometu.

'Snage na terenu su pod nadzorom stožera zaštite i spašavanja županija i gradova. Na terenu su vatrogasci, državne intervencijske postrojbe DUZS-a, HGSS, Hrvatski Crveni križ i svi čine napore da se stanje što prije stabilizira', rekao je Šimić.

Situacija na terenu u odnosu na jučer nešto je manje dramatična no s najavom novih pahulja ove ljude očekuje još posla.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene