Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Buknuo oko ponoći

U Bulićima gori hrastova šuma, požar gase i tri kanadera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U požaru na otvorenom prostoru u mjestu Bulići kod Lišana Ostrovičkih u Zadarskoj županiji gori hrastova šuma i raslinje, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Zadarski Županijski vatrogasni operativni centar primio je sinoć u 23:24 sati dojavu o požaru u čijem gašenju sudjeluju Javne vatrogasne postrojbe Zadar i Benkovac te zadarska Državna intervencijska postrojba (DIP). Jutros u 6 sati na požarište su upućena i tri kanadera.

Sinoć u 21,30 sati lokaliziran je požar na području Konjevrata u Šibensko-kninskoj županiji, a tijekom požarište se saniralo požarište. Požarom je zahvaćeno oko 15 hektara trave, niskoga raslinja i hrastove šume. U gašenju su sudjelovali - četiri kanadera, jedan protupožarni zrakoplov air tractor, te ukupno 53 gasitelja s 19 vatrogasnih vozila i Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i Vodice, Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Šibenika, Zatona, Zablaća, Brodarica Krapanj, Grebaštica, Pirovca, Skradina i šibenske Državne intervencijska postrojba.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Požar u Čileu Vjetar pogoršava situaciju VIDEO Golemi šumski požari u Čileu gutaju sve pred sobom: Najmanje 19 poginulih, više od 200 nestalih

>> Gori šuma, gase je kanaderi

Požar kod mjesta Laškovica u Šibensko-kninskoj županiji u kojemu je zahvaćeno oko pet hektara trave i niskog raslinja ugašen je oko ponoći. U gašenju su sudjelovali Dobrovoljna vatrogasna društva iz Skradina i Dubravice s ukupno 13 gasitelja i četiri vatrogasna vozila.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji sinoć u 22 sata ugašen je požar na području Vrdovo - Priorica. Opožareno je oko 0,2 hektara trave, makije i hrastove šume na nepristupačnom terenu. U gašenju su sudjelovali kanader te pet vatrogasaca sinjskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva s jednim vatrogasnim vozilom.

Tijekom noći vatrogasci zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe i sesvetskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva sanirali su požarište na skladištu paleta i papira na Rimskom putu u naselju Novi Jelkovec u Sesvetama u kojemu su oštećena dva krovišta susjednih kuća. Požar je ugašen jučer poslijepodne. Gasilo ga je 51 vatrogasac s 18 vatrogasnih vozila zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe te djelatnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Sesveta, Sesvetskog Kraljevca, Lužana i Ivanje Reke. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene