Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U brodogradilištu 'Viktor Lenac' potonuo dok 7

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava Brodogradilišta "Viktor Lenac" iz Rijeke izvijestila je da je sinoć oko 22,30 sati zbog tehničke pogreške potonuo jedan od dokova te je s doka u more pala dizalica.

U priopćenju, koje je potpisao zamjenik direktora Davor Lukeš, stoji da je dok 7 potonuo kada je bio u položaju za prihvat broda, to jest uronjen. 

Pročitajte i ovo Porinuće broda u 3. maju - 1 Vrijedan 23,5 milijuna U 3. maju porinut 225 metara dugačak brod: "Opravdali smo međusobno povjerenje, stvaramo brodove za svjetsko tržište" Slika nije dostupna Nema elemenata za pokretanje istrage o Lencu

U tom se trenutku dogodio kvar na sustavu napajanja
električnom energijom.

Brod je hitno izvučen iz doka, a kvar se pokušavao popraviti kako dok ne bi potonuo zbog zastoja u radu crpki. U kratkom vremenu kvar se nije uspio popraviti te se dok lijevim krmenim dijelom oslonio na morsko dno, navodi u priopćenju zamjenik direktora Brodogradilišta "Viktor Lenac" Davor Lukeš.

Posada i radnici napustili su dok te nije bilo ozlijeđenih.
Postavljene su plutajuće brane kako bi se spriječilo onečišćenje mora, navodi se u priopćenju.

Trenutačno se nastoji utvrditi uzrok havarije, a dok se pokušava izvući na površinu. Šteta se procjenjuje.

Kako se navodi u priopćenju Uprave "Viktora Lenca", taj događaj neće znatnije utjecati na ostale objekte i ugovorene poslove, a Brodogradilište nastavlja redovite poslovne aktivnosti.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene