Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška meningokokna infekcija

Primljena u teškom stanju: U bjelovarskoj bolnici preminula 11-godišnja djevojčica

Bjelovarska bolnica, arhiva (Foto: AFP)
Bjelovarska bolnica, arhiva (Foto: AFP) Foto: Afp
Zbog teške meningokokne infekcije i brzoprogresivne septikemije u nedjelju navečer na Odjelu pedijatrije bjelovarske Opće bolnice umrla je 11-godišnja djevojčica, priopćili su u ponedjeljak iz bjelovarske bolnice.

Djevojčica je zaprimljena u popodnevnim satima u nedjelju, a prema podacima prilikom dolaska, posljednjih desetak dana povremeno je imala povišenu temperaturu uz nespecifične simptome, zbog čega je liječena kod kuće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju

Na dan prijema, prije hospitalizacije, opće stanje djevojčice se pogoršalo, uz kontinuirani febrilitet i opću slabost.

U bolnici kažu da je djevojčica zaprimljena u izrazito narušenom općem stanju, no unatoč terapiji stanje joj se rapidno pogoršavalo. Uz konzultaciju dežurnih infektologa Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu, bjelovarski liječnici dogovorili su prijem na Kliniku te organizirali hitni transport djeteta. Kako se stanje i dalje pogoršavalo, pozvan je i anesteziološki tim za pratnju.

Tijekom pripreme za transport, u 19:40 sati, uz pogoršanje stanja s gubitkom svijesti djeteta nastupio je kardiorespiratorni zastoj te je odmah je započeto s kardiopulmonalnom reanimacijom.

U 20:40 sati proglašena je djetetova smrt, jer se nakon sat vremena intenzivne kardiopulmonalne reanimacije, unatoč svim poduzetim mjerama i postupcima, nije uspio postići povratak životnih funkcija.

"Prema podacima kod dolaska djeteta i teškom stanju kod prijema te brzom pogošanju s nastankom zastoja srca i disanja, unatoč svemu poduzetom klinički procjenjujemo da je uzrok teška meningokokna infekcija i brzoprogresivna septikemija, gdje je nažalost smrtni ishod veći od 90 posto", stoji u priopćenju iz Opće bolnice Bjelovar.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o djevojčici iz okolice Čazme. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene