Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Čakovcu

Radnici se iznenadili kada su ugledali što su bageri otkopali!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik PU međimurske Zdravko Kolarić izvijestio da se na pronađenim minama vide oznake bivše JNA.

Tijekom gradnje temelja tvornice tvrtke CWS Boco, koja se gradi na području bivše čakovečke vojarne, građevinari su danas prijepodne bagerom otkopali 16 protutenkovskih mina i o tome odmah obavijestili policiju.

Pročitajte i ovo Provjereno donosi priču o hororu u petrinjskoj tvornici - 9 Pritisak poslodavaca Smrskana ruka, otkinuti prsti, spaljene ruke: Horor u hrvatskoj tvornici, radnice progovorile o groznim uvjetima Obuka ročnika I obvezni vojni rok Odabrana četiri centra za vojnu obuku: U godinu dana mogli bi osposobiti 15.000 ročnika

Područje bivše vojarne sada je čakovečka Gospodarska zona Istok, mjesto na kojemu su pronađene mine policija je ogradila, a nakon 16 sati policijski pirotehničari nastavili su tražiti eksplozivne naprave jer postoje naznake da na tome prostoru još ima mina.

Glasnogovornik PU međimurske Zdravko Kolarić izjavio je da su pronađene mine školske, odnosno nemaju eksplozivno punjenje, ali da to ne znači da nema opasnosti jer mine koje još nisu pronađene ne moraju biti školske.


STRAVA: Uklanjaju oznake koje upozoravaju na mine, pa prodaju zemljište

Kolarić je izvijestio da se na pronađenim minama vide oznake bivše JNA pa se pretpostavlja da su na ovome mjestu zakopane prije nego što su vojarnu u rujnu 1991. godine mirno preuzele hrvatske snage.

Istaknuo je da pronađene mine nisu utjecale na radove na ostalome građevinskome području tvornice, te da ni u jednome trenutku radnici nisu bili u životnoj opasnosti.

Njemačka tvrtka CWS Boco prva gradi na prostoru poligona bivše vojarne u Čakovcu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene