Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još u pritvoru

U Beogradu nastavak suđenja branitelju Mariću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje hrvatskom branitelju Veljku Mariću, kojemu se pred vijećem za ratne zločine višeg suda u Beogradu sudi za ratni zločin, trebalo bi biti nastavljeno 5. travnja, izjavio je Marićev odvjetnik Đorđe Dozet.

Dozet je naveo kako se očekuje da bude nastavljen dokazni postupak započet u studenome 2010. i odmah prekinut kako bi se odlučilo o zahtjevu Hrvatske za Marićevo izručenje.
Srbijanski prizivni sud potvrdio je potkraj siječnja odluku prvostupanjskog suda da odbije izrudžbeni zahtjev i to je bio drugi put da sud odlučuje o Marićevu slučaju, pošto je prvi put odlučeno da prvostupanjska odluka o njegovu neizručenju bude ukinuta i vraćena na ponovno razmatranje.

Pročitajte i ovo Nataša Novaković i fotografije Ne stišava se priča oko ljetovanja ministra Marića: Povjerenstvo će tražiti posebnu dokumentaciju svih nadležnih tijela Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa - Ilustracija - 1 NEMA NIKAKVE POVREDE Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbacilo pokretanje postupaka protiv Bandića, Kuščevića i Marića

>> Hrvatska traži izručenje Veljka Marića

U pritvoru skoro godinu dana

Marić se nalazi u pritvoru u Beogradu otkako je u travnju prošle godine uhićen na srbijansko-bugarskoj granici pod optužbom za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u listopadu 1991. u selu Rastovcu u grubišnopoljskoj općini. Dokazni postupak započet je 15. studenoga 2010. na suđenju u Beogradu, nakon čega je nastavak postupka odgođen do odluke o hrvatskom izrudžbenom zahtjevu.

Govoreći o drugoj istrazi koja se vodi protiv Marića, Dozet je objasnio kako je ona, bez obzira na zahtjev za izručenje o kojemu se u međuvremenu odlučivalo, vođena sve vrijeme te da su u nekoliko navrata saslušavani svjedoci. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene