453941
453941
453941
453941
453941

U nesrećama s poginulima sudjelovalo 307 vozila, 24 ih nije bilo osigurano

  • , 18.10.2016., 11:11
  • Autor:
  • komentara

U organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranja predstavljena je kampanja "Stop neosiguranim vozilima" na kojoj su objavljeni podaci o broju prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima u ovoj godini.

 
 
 
 
 
Josip Mataija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Josip Mataija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

U prvih devet mjeseci 2016. godine zabilježeno je 11.227 prekršaja upravljanja vozilima koja su bila tehnički nepregledana, neregistrirana i neosigurana, rekao je Josip Mataija, v.d. voditelja Službe za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova, na predstavljanju kampanje "Stop neosiguranim vozilima" u utorak. 

Prema podaicma MUP-a u nesrećama s poginulim osobama dosad je sudjelovalo 307 vozila, od čega ih je 24 (7,8 posto) bilo neosigurano

Na skupu kojeg je organizirao Hrvatski ured za osiguranja (HUO) moglo se čuti da neregistrirana i neosigurana vozila ugrožavaju opće stanje sigurnosti prometa i izazivaju velike materijalne gubitke građana.

Takva su vozila često tehnički neispravna, a posljedice prometnih nesreća u većini slučajeva su teže nego one s tehnički pregledanim, registriranim i osiguranim vozilima.

Ukoliko vozač neosiguranog vozila uzrokuje prometnu nesreću u kojoj nastaje velika šteta, HUO isplaćuje svim oštećenim osobama odgovarajuće iznose naknade štete. HUO ima zakonsko pravo potraživati naknadu cjelokupno isplaćenog iznosa štete uvećanog za eventualne troškove i kamate od vlasnika odnosno vozača neosiguranog vozila. 

 DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se