Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši premijer "na konju"

Koliko vrijedi Milanovićev savjet? Objavljeno koliko je njegova tvrtka zaradila prošle godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka bivšeg premijera Zorana Milanovića EuroAlba Advisory prošle je godine uprihodila 625.445,26 kuna, stoji u financijskom izvješću tvrtke.

Konzultacijama je bivši hrvatski premijer Zoran Milanović svojoj tvrtki EuroAlba Advisory 2017. godine uprihodio 625.445,26 kuna, navodi se u financijskom izvješću za 2017. godinu.

Pročitajte i ovo Nova objava Zorana Milanovića Videoporuka s Pantovčaka VIDEO Nova objava Zorana Milanovića: "Evo tko je AP..." Zoran Milanović Promjene Milanović najavio jedan od prvih poteza Vlade nacionalnog spasa

Rashodi poslovanja iznosili su 101.936,56 kuna, a dobit nakon oporezivanja bila je 459.749,62 kune. Porez na dobit iznosio je 63.759,08 kuna. Tvrtka je lani imala jednog zaposlenog, a u 2016. godini nije imala prijavljenih radnika, piše Jutarnji.hr.

Troškovi osoblja tijekom 2017. godine iznosili su na teret neto plaće i nadnice samo 26.208 kuna, dakle 2184 kune mjesečno. U tvrtki je kao direktor prijavljen Dinko Suton, bivši poslovni direktor SDP-a, a osnivač tvrtke je Zoran Milanović.

Albanski premijer Edi Rama potvrdio je da mu usluge konzultacija pruža bivši šef SDP-a. ''Hrvatska je velika zemlja koja je primjer u regiji. Zoran je odličan prijatelj, a njegovi savjeti su uvijek dobro došli. Hoću reći da je tako dobar prema meni, a njegovi savjeti korisni'', izjavio je jednom prilikom Rama.

Milanović je konzultantsku tvrtku osnovao nepuna dva mjeseca nakon poraza na parlamentarnim izborima te nakon što je najavio da odlazi s mjesta predsjednika SDP-a i planira napustiti hrvatsku politiku na neodređeno vrijeme.

Spekuliralo se da će Milanović pružati konzultantske usluge državama iz ovog dijela Europe koje su u različitim fazama pristupanja Europskoj uniji, a najviše se spominjala mogućnost da postane savjetnik Albanije na putu prema punopravnom članstvu u EU.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene