Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko postrojenja u Brezju

Tvrtka T7 VIS ponudila Varaždinu kompromisni prijedlog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinska tvrtka T7 VIS priopćila je da je Gradu Varaždinu poslala najnoviji kompromisni prijedlog s ciljem rješavanja problema obrade komunalnog otpada mehaničko-biološkom obradom u postrojenju u Brezju, ponudivši obradu baliranog i novonastalog komunalnog otpada na okvirni rok od šest mjeseci (za vrijeme trajanja pokusnog rada) po neto cijeni od 560 kuna po toni otpada.

'Iako je ponuđena cijena ispod realne tržišne cijene, na čiju je analizu od strane specijalista sudskih vještaka za zaštitu okoliša, za financije te revizora T7 VIS spreman, na ovaj bi se način umanjivala šteta svim ugovornim stranama, izbjegli bi se daljnji nepotrebni troškovi baliranja od oko 570 kuna po toni otpada te daljnje dodatno zagađivanje tla i okoliša čija će sanacija zasigurno dodatno koštati 200-300 kuna po toni otpada', poručuju iz T7 VIS-a.

>> 'Kraj Varaždina se nalazi možda najveća ekološka bomba u ovom dijelu Europe'

Navode da je neto cijenu od 560 kuna po toni otpada u ožujku ove godine zatražila sama gradska vlast te da bi ta cijena za krajnje korisnike bila i niža od trenutnog troška privremenog rješenja baliranja komunalnog otpada. Štoviše, ni tu cijenu ne bi trebala platiti ni komunalna tvrtka Varkom ni Grad Varaždin, jer je T7 VIS-u već plaćen avans za uslugu od oko 7,5 milijuna kuna, od kojeg se to može ustegnuti, ističu.

'Smatramo da su izloženi prijedlozi konstruktivni i usmjereni na kompromisno rješavanje međusobnih odnosa te u tom smislu očekujemo pozitivan odgovor od strane Grada Varaždina', poručuje članica Uprave T7 VIS-a Jasmina Prokop Tomić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija u pritvoru je Mladić (24) nožem napao 27-godišnjaka u Varaždinu i teško ga ozlijedio Ivan Čorkalo, Nikola Dugandžić, Neven Bosilj - 2 U prenoćištu za beskućnike Strava u Varaždinu, žena nožem izbola tri osobe: "Zakazao je sustav, mora se prvo dogoditi nesreća da bi se nešto pokrenulo"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene