Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kornatska tragedija

Tužiteljstvo se žalilo na oslobađajuću presudu Draženu Slavici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku žalilo se na oslobađajuću presudu bivšem vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici koji je u rujnu prošle godine nepravomoćno oslobođen odgovornosti za stradanje vatrogasaca u Kornatskoj tragediji, jednoj od najvećih mirnodopskih nesreća koja je pogodila Hrvatsku.

"Žalba je podnijeta zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka", izvijestilo je državno odvjetništvo na službenoj internetskoj stranici.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Tužiteljstvo smatra da je "sud iz izvedenih dokaza donio pogrešan zaključak o činjenicama bitnim za presuđivanje te da nije izveo sve dokaze predložene od državnog odvjetništva" te da je pritom počinjeno više bitnih povreda odredaba kaznenog postupka.

Dražen Slavica: Mirno sam spavao, nadao sam se i priželjkivao ovakav ishod

U žalbi je predloženo da presuda bude ukinuta i vraćena na ponovni postupak i odluku, kažu u tužiteljstvu. Slavica je bio jedini optužen za stradavanje 13 mladih vatrogasaca među kojima je, s teškim ozljedama, preživio jedino Frane Lučić iz Tisnog na otoku Murteru.

Tužiteljstvo ga je teretilo za kazneno djelo protiv opće sigurnosti, jer je na otok Kornat poslao dvojicu maloljetnika, civilnoga ročnika te vatrogasce koji nisu završili obuku helikopterskoga desantiranja. Osim toga, na teret mu se stavljalo i kašnjenje s akcijom spašavanja unesrećenih. Optužnica je napisana na više od 60 stranica, a sudski spis sadržava oko šest tisuća stranica.

Suđenje mu je počelo u studenom 2010. nakon što je odlukom Vrhovnog suda sa šibenskog prebačeno na Županijski sud u Zadru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene