Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Tužimo Slovence da pokažemo da nismo Balkan i poštujemo institucije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gost Mirjane Hrge u '10 do 8' bilo je Toti Dedić, predsjednik Svjetske organizacije Roma za sport.

Slovenska vlast i dalje se ne očituje o sramotnom skandiranju svojih navijača u Mariboru, na prijateljskoj utakmici s Hrvatskom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Slovenci uputili neobičan zahtjev zbog brojnih turista koji će ići prema Hrvatskoj: "To su zatražili prvi put" Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati"

Ne da nisu barem verbalno osudili skandiranje 'Ubij cigane' i 'Ustaše, gdje su vam vinjete', nego su njihovi ministri obrane i policije mirno sjedili na stadionu koji je grmio uvredama na račun Hrvata.

Međutim, čaša se prelila hrvatskim Romima. Kažu kako im je dosta da ih vrijeđa tko stigne i podižu tužbu pred Europskim sudom za ljudska prava, što su slovenski mediji dočekali s velikim interesom.

Promotor romskog sporta sljedećeg će tjedna uložiti žalbu Europskom sudu. O ovim će događajima obavijestiti europsku komisiju i parlament, ali i sportske i druge organizacije koje se bore protiv diskriminacije i rasizma u sportu.
ton

Nogometne zvijezde, tužbe koje će zaoštriti pravne progone onih koji sport koriste za rasističke ispade, ne žele komentirati. Nešto razgovorljiviji bio je štajerski sportski direktor Zlatko Zahović kojemu se tužba čini smiješna i nepotrebna..

Prema Zahoviću tako se ponašaju pojedinci i to je nemoguće nadzirati i iskorijeniti, a ova će im tužba dati još više na važnosti, pa će još više koristiti takve rasističke uvrede.

To je je ključni problem ne samo sporta nego cijelog društva, jer od državnih čelnika pa nadalje, rasističaka vrijeđanja i prepucavanja postala su dio svakodnevice.

Dedić se čudi izjavama Zahovića te kaže kako mu je žao da takav profesionalac daje takve izjave.

Više u video prilogu.  
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene