Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NASUKALA SE

TUŽAN KRAJ STOGODIŠNJAKINJE Uginula spašena glavata želva Melita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema riječima biologinje iz Centra za oporavak morskih kornjača Aquarium Karin Gobić, kornjača je bila u izuzetno lošem stanju, pothlađena i narušenog imunološkog sustava.

Kornjača Melita, teška nešto manje od 100 kilograma, uginula je u utorak u pulskom Centru za oporavak morskih kornjača Aquarium gdje je u ponedjeljak navečer, u 23 sata, bila dopremljena iz Zadra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesvakidašnji gost Imate li što za cariniti? Mlada glavata želva doplivala na kontejnerski terminal riječke luke Slika nije dostupna Ima i svoj bazen Upoznajte Kiki, novu stanovnicu NP Brijuni!

Kornjača, glavata želva, nasukala se na obali između Karina i Prigrade pored Zadra. Ogromnu životinju uspjelo je podići osmero ljudi, no nisu je odnijeli u veterinarsku ambulantu jer ne bi prošla kroz vrata.

Veterinari su je nakon spašavanja zbrinuli i utoplili, ustanovili da ima najmanje stotinu godina te joj nadjenuli ime Melita.

Prema riječima biologinje iz Centra za oporavak morskih kornjača Aquarium Karin Gobić, kornjača je bila u izuzetno lošem stanju, pothlađena i narušenog imunološkog sustava. Kazala je i kako sa svojih 95 centimetara spada među najveće primjerke kakve se rijetko viđaju u Jadranu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene