443545
443545
443545
443545
443545

'GOTOVO JE! Demokracija je nadjačala, volja našeg naroda je nadjačala'

  • , 16.07.2016., 20:01
  • Autor:
  • komentara

Sinoć su pobijedile demokracija i volja naroda, rekao je u razgovoru za Novu TV Ahmet Tuta, turski veleposlanik u Hrvatskoj.

 
 
 
 
Turski veleposlanik o pokušaju vojnog udara (Video: Dnevnik Nove TV)
Turski veleposlanik o pokušaju vojnog udara (Video: Dnevnik Nove TV)

Je li situacija u Turskoj stabilna, što se događa?

Sve je pod kontrolom Vladinih snaga, situacija se smirila.

Stvari koje su se sinoć dogodile, što nam govore o sigurnosti u Turskoj? Je li Turska sigurna, imali ste nekoliko terorističkih napada samo ove godine, i sada ovo?

To se ne može uspoređivati s terorizmom, to je bila borba protiv demokracije. Kao i sve zapadne zemlje, čovječanstvo, kao zemlja, mi smo protiv takvih vojnih udara. Gotovo je. Ne živimo u prošlim desetljećima. Demokracija je nadjačala, volja našeg naroda je nadjačala.

Je li moguće da se dogodi opet?

Ne. Mislim tako jer je volja naroda kojoj smo svjedočili kada su se ljudi penjali na tenkove i suprotstavili vojsci koja je pokušala udar, velika poruka organizatorima ovoga.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se