447687
447687
447687
447687
447687

Turska evakuira Karkamis uoči ofenzive protiv IS-a

  • , 23.08.2016., 21:14
  • Autor:
  • komentara

Turska je u utorak naredila evakuaciju stanovnika iz grada Karkamisa nakon što su ga iz minobacača pogodili pripadnici Islamske države iz Sirije, javio je BBC.

 
 
 
 
Rat u Siriji (Foto: AFP)
Rat u Siriji (Foto: AFP)

Karkamis se nalazi sasvim blizu sirijske granice i točno nasuprot sirijskog grada Jarablusa, koji je u rukama IS-a. Taj grad pobunjenici koji imaju potporu Turske žele osvojiti tijekom sljedećih dana.

Stotine sirijskih pobunjenika uz podršku Ankare priprema s turske strane granice ofenzivu kako bi zauzele Jarablus.

Turska želi otjerati pripadnike IS-a od graničnog područja i bombardira ciljeve preko granice u sjevernoj Siriji uoči očekivanog kopnenog napada.

Turska je bombaridrala i kurdske snage u blizini, očito kako bi ih spriječila da oni preuzmu kontrolu u Jarablusu.

Nakon naredbe o evakuaciji Karkamisa poslani su autobusi kako bi prevezli ljude bez vlastitih automobila.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se