Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Turizam: U Baranji uskoro golf tereni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Baranji se završavaju prvi golf tereni istočno od Zagreba. Na 10 hektara površine, u Zmajevcu, selu koje se nalazi samo 3 kilometra od granice sa Srbijom, igrat će se golf. Iako Baranja nije na turističkoj karti Hrvatske, vjerujemo kako pravi golferi neće zalutati.

Na imanju Zlatka Jurkovića u Zmajevcu suši se paprika, šetaju kokoši, i priprema se teren, ni manje ni više nego za golf.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi izvještaj TÜV-a Objavljena lista rabljenih automobila koji se najmanje kvare: Provjerite je li i vaš među njima Turisti sve više odlaze u Slavoniju - 2 Novi rekordi Obaraju se rekordi: Ova hrvatska regija ima onaj X faktor koji turisti cijene, a i cijene su pristupačne

U baranjskom golf country clubu u Zmajevcu ne očekuju samo profesionalne igrače golfa, nego i ljude koji nikada golf nisu igrali.

Uz kruške, na baranjskom stolu našlo se i vino, kulen, sir, vrhnje. Sve domaći, autohtoni proizvodi. No, ta priča kao da ne zanima naše ministarstvo turizma. Potpora za golf u Baranji je izostala zbog 'nedostatka autohtonosti'.

Kad Baranje nema na turističkoj karti Hrvatske, teško je očekivati da će je se ministarstvo turizma sjetiti prilikom raspodjele proračunskoga novca.

S ministarstvom ili bez njega u Baranji će se golf ipak igrati. Na taj će se način proširiti turistička ponuda. Treba dodati da turizam u Baranji bilježi sve bolje i bolje rezultate. 26 obiteljskih gospodarstava ozbiljno se već bavi turizmom. Prošle je godine zabilježeno oko 20 tisuća noćenja. U tu brojku ne ulaze gosti s riječnih kruzera i posjetitelji Kopačkog rita.

Više u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene