Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rad protiv turizma?

Turističke zajednice na koljenima: Bajs im blokirao račune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jeku sezone, od koje očekujemo da nam zakrpa rupe u proračunu, računi turističkih zajednica su blokirani.

Čarter letovi iz Osječke zračne luke prema turističkim odredištima još nisu sigurni. Turistička zajednica ih treba sufinancirati, ali ne može jer ima blokiran račun. 'Očekuje se da spašavamo proračun turizmom, a blokiran nam je račun', rekao je Antonio Sobol iz Turističke zajednice Osječko-baranjske.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Slika nije dostupna Kako je to moguće? Zbog 25 kuna blokirali mu sve kartice, ali pravi šok uslijedio je kada je otkrio koliko je dug star: "Toga nigdje na svijetu nema"

Ako žele ponuditi turistima sadržaje, novac će morati izbrojati županije i gradovi. A onda opet stari problem tj. novi manjak. Da ne plaćaju članarinu, osiguravajućim je društvima odobrio sam ministar Bajs, pa su mnogi tražili povrat uplaćenih sredstava što je turističke zajednice bacilo na koljena.

'Mi kontinentalci s tih računa povlačimo i preko 90 posto sredstava. Sve smo to morali vratit pa smo tu gdje jesmo', rekao je Sobol. Samo je osječka turistička zajednica ostala bez 560 tisuća kuna. Šlag sa te torte trebale su uživati brojne kulturne manifestacije i projekti poput događaja 'Zemlja bez granica' ili 'Osječke ljetne noći'.

Da ministar radi protiv turizma, uvjereni su u županiji koja plaća projekte turističkim djelatnicima. 'Jedno osiguravajuće društvo, koje je do sad plaćalo 320 tisuća kuna članarine, sad plaća 180 kuna', smatra Vladimir Šišljagić, župan osječko-baranjski.

Ministar Damir Bajs, o svemu tek šturo uzvraća: 'To je jeftino sakupljanje političkih bodova'. Ova će godina proći bez promidžbenih letaka. A svaka kuna za sljedeću sezonu, morat će se tri puta prebrojati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene