Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TUNOLOV U POREČU

Ekipa Nove TV u lovu na golema morska bića, koja mogu biti teška i do 120 kg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U porečkom akvatoriju lovili su ponajbolji tunolovci. Na jednom od natjecateljskih brodova bila je i ekipa Nove TV, koja se iz prve ruke uvjerila kako izgleda borba s ribama težim od 50 kila.

Nakon traženja pozicije i svih priprema za što bolji ulov, slijedi čekanje: "Obično se čeka cijeli dan, a zna se čekati i po više dana", rekao je tunolovac Luciano Scomersich.

Pročitajte i ovo Ilustracija Porečki 19-godišnjak Zanimljiv ulov policije: Kod mladića pronašli stotine krivotvorenih eura, a onda su mu pretražili kuću... Pripreme za ribarsko natjecanje BIG OM, koje se održava u riječkom akvatoriju (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Održana generalna proba Sve je popularniji u Hrvatskoj: "Jednom kad probate, bit ćete ovdje svake godine"

I zagrizla je. Nakon sati i sati čekanja, tuna je ipak na brodu. Ulov je u četvrtak bio puno manji od onog koji je iskusni dvojac lovaca na tune imao na svojem brodu.

Prije 20 dana ulovili smo jednu veliku od 120 kila. Borili smo se oko sat, sat i petnaest", rekao je tunolovac Patricio.

Turistička sezona u Poreču još uvijek traje

U lov na tune u porečkom arhipelagu krenulo je pedesetak brodova. O atraktivnosti ovog sporta govore podaci iz kojih sve zemalja stiži tunolovci.

"Ove godine 24 ekipa bilo je iz Italije. Imali smo jednu ekipu iz Rusije, jednu iz Njemačke, jedna iz Austrije i ostalo su bile naše ekipe", rekao je Frano Čerin, organizator natjecanja.

Sve je u znaku tune. Osim sportskog, ovo događanje ima i gastro-turističku notu.

"Htjela bih istaknuti sudjelovanje više od 10 porečkih restorana koji su se ove godine uključili. Oni su tokom tri tjedna spremali specijalitete od tune, nudili ih svojim gostima i imali posebno kreirane menije", rekla je organizatorica Hana Butković.

Ti su restorani svakako, uz lovce i prateće ekipe, pomogli produljiti turističku sezonu.


Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene