Obavijesti Video Pretražite Navigacija
88.000 noćenja

Turisti vole Zagreb: Šest posto više dolazaka i 12 posto više noćenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagreb je u studenom ove godine posjetilo 46.790 turista koji su ostvarili 88.000 noćenja.

To u odnosu na studeni 2010. godine predstavlja porast od 6 posto u dolascima te 12 posto u noćenjima, izvijestili su iz Turističke zajednice grada Zagreba. Od ukupnog broja turista većinu su činili stranci, poglavito gosti iz Njemačke, a slijede ih gosti iz BIH, SAD-a, Austrije te Italije.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti" Ilustracija najnoviji podaci Treći najbolji glavni grad u Europi: Turistički rezultati u Zagrebu nadmašili očekivanja

>> Prava božićna čarolija u centru Zagreba!

Porast od čak 22 posto u noćenjima te 5 posto u dolascima zabilježen je među domaćim gostima koji su ostvarili 16.193 dolaska te 31.188 noćenja.

Turistička zajednica grada Zagreba namjerava promovirati božićnu atmosferu glavnog hrvatskog grada 16. prosinca u New Yorku, u hotelu InterContinental New York Barclay. Tamo TZGZ organizira božićnu večeru za novinare i agente na kojoj će, uz posebnu prezentaciju, biti posluženi i domaći specijaliteti. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene