Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Turisti u RH više ne mogu unositi mesne i mliječne proizvode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turisti preko hrvatske granice ne mogu više unositi mesne i mliječne proizvode. Najveća prašina zbog toga digla se među Česima kojima je Hrvatska top turistička destinacija.

Hrvatsku posjeti oko 800,000 Čeha, a svake ih je godine sve više. Zbog novog pravilnika moglo bi doći i do trzavica između dva HSS-ova ministarstva u Vladi.

Pročitajte i ovo Mesnica - 4 Plaćamo sve više Poskupjela još jedna namirnica: U Europi gore od Hrvatske stoje jedino Rumunjska i Bugarska Slika nije dostupna Meso će biti uništeno Iz BiH krijumčario 210 kg smrznutog mesa za Dalmaciju!

Naša obala Česima je bajna, ali ovogodišnja sezona nema bajan početak. Vrtoglave cijene slovenskih vinjeta, potvrde za maloljetnike koje turisti moraju ishodovati i platiti, a sad i novi pravillnik kojim se zabranjuje unos mesa i mliječnih proizvoda u Češkoj je izazvao žestoke reakcije. 

Neslužbeno doznajemo da ni carinici nisu dovoljno informirani, pa ni oni ne znaju koliko je mesa ili npr. salame za osobne potrebe, a koliko je previše. Carinici kažu da prvi dan primjene prolazi neprimjetno. Kod nikoga nisu pronađeni mesni i mliječni proizvodi. 

Uz nogometno prvenstvo i olimpijadu turistički djelatnici već ionako imaju dovoljno briga pa je Ministarstvo turizma Ministarstvu poljoprivrede poslalo prijedlog da se pravilnik razmotri.

Uz zaštitu od zaraznih bolesti, pravilnik bi trebao potaknuti bolji plasman hrvatskih proizvoda koji su, složit će se mnogi i nama preskupi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene