Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotovo pet tisuća gostiju

Turci u Dubrovnik došli proslaviti Bajram

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve nade usmjerene u oporavak gospodarstva, no turizam je svakako područje u kojem nam dobro ide.

Pa iako je sezona za nama, u Dubrovnik je stiglo više od tisuću turskih gostiju, u želji da u Hrvatskoj proslave islamski blagdan Bajram. I u idućim danima očekuje se dolazak gotovo 5 tisuća gostiju. Posljednji od 4 zrakoplova iz Turske uspješno je sletio u Čilipe.

Pročitajte i ovo Turisti pješke izlaze iz zračne luke revoltirani prijevoznici VIDEO Sramota na Krku! Putnici moraju pješke vući kofere, cijene narasle i do 1000 posto Cesta prema Srđu - 1 Simbol nebrige Jedina cesta prema Srđu je proširena, ali tek djelomično: Stari problem još čeka rješenje

Zanimljivo, većinu gostiju, osim proslave Bajrama, u Dubrovnik je privukla i dobra kuhinja. 'Došli smo ovdje kako bi jeli plodove mora, čuli smo kako je svuda na Jadranu hrana odlična', rekao je turist iz Turske. U Dubrovniku ih je dočekalo sunce. Jedva su čekali prošetati se Gradom, ali i okolicom.

'Danas idemo u obilazak starog grada, sutra u Mostar, prekosutra idemo za Crnu goru, a onda se ide u Korčulu', rekla je Rejhan Pašić, turistički vodić. Slučajno ili ne, velika većina gostiju odsjela je u hotelu Libertas, djelu turske grupacije Rixos. 'Pisma dobrodošlice biti će u svim hotelskim sobama. Isto tako, znakovi dobrodošlice biti će na recepcijama', rekla je Jelka Tepšić, direktorica TZ Dubrovnik.

.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene