Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna

Turbulentan tjedan: Požari, ostavka, loša demografska slika...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pregled turbulentnog tjedna koji su obilježili požari, ali i ostavka ministra obrane donosi Ivana Pezo Moskaljov.

U borbi s vatrom svi su bili kao jedan. Obranili su Dalmaciju u plamenu - preživjeli pravi pakao. Ovi ljudi riskirali su svoj, da bi spasili tuđe živote i imovinu. I spriječili puno veću nevolju. Vatrogasci, vojnici, piloti, navijači, mještani - ovotjedni su junaci!

Pročitajte i ovo Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov ''Policija nema milosti, starog znanca s ceste su poslali na tri mjeseca u zatvor'' Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov Nova porezna runda koju je zaigrao ministar financija neke je usrećila više, neke manje

Golemi požar, koji je gutao sve pred sobom, ostavio je apokaliptične prizore. Sve spalio! Na vidjelo su izišle sve slabosti sustava, kojeg je premijer proglasio savršenim. Državni vrh nije reagirao tako savršeno. Nisu reagirali dok se rasplamsavalo. Već drugi dan - nakon kritika javnosti. Porukom kako požar nije strašan - premijer je nastavio po svom. Prebacivala se odgovornost. Tek naknadno stiglo je i priznanje za propuste.

Bezbroj pitanja u drugi je plan bacila ostavka ministra obrane Damira Krstičevića. Dao ju je medijima, a ne i premijeru. Damira Krstičevića pogodila je izjava vrhovne zapovjednice koja je, dok je gorjelo, bila u Salzburgu. Kritiku da je vojska mogla ranije izaći na teren je povukla kada je konačno došla na požarište.

Na uzbunu zvoni i demografska slika Hrvatske - sve je više onih koji odlaze u potrazi za boljim životom. Samo lani iselilo je više od 36 tisuća Hrvata - iz Slavonije njih čak jedna trećina.

Mnogi povratnici žele se vratiti. Država, koja preko noći ne može riješiti birokratske probleme želi im ponuditi nova i bolje plaćena radna mjesta.

Što se još događalo u turbulentnom tjednu iza nas pogledajte u priloženom vidu pregleda tjedna Ivane Pezo Moskaljov.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene