Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prolom oblaka

FOTO: Tuča i nevrijeme poharali Slavoniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevrijeme i tuča, praćani grmljavinom, zahvatili su dio Požeštine, te Slavonski Brod i okolicu, a prolom oblaka uzrok je poplava u Vukovaru i Vinkovcima.

Grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom pogodilo je u četvrtak dio Požeštine, Slavonski Brod i okolicu te je djelovala protugradna obrana, a prolom oblaka uzrokovao je poplave u Vukovaru i u Vinkovcima, izvijestio je Državni centar 112.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju" Slika nije dostupna U Pitomači Andrej Plenković predsjeda sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

Od 22 do 23, 10 sati nevrijeme je zahvatilo Vukovarsko-srijemsku županiju. Uslijed proloma oblaka došlo je do izlijevanja oborinskih voda, što je uzrokovalo poplave u stambenim i poslovnim objektima u Vukovaru te u jednom u Vinkovcima.

Vatrogasci su, na poziv više građana, cijelu noć bili na terenu i ispumpavali vodu. Grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim pljuskom, sugradicom i ledom veličine od graška do oraha zahvatilo je od 19,30 do 20,45 sati sjeveroistočni i jugoistočni dio Požeštine.

Protugradna obrana je djelovala paljenjem prizemnih generatora i ispaljivanjem raketa. U akciji obrane od tuče, veličine od zrna riže do zrna graška, na području Slavonskog Broda i okolice, od 19,52 do 21,41 sat, ispaljeno je 70 raketa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene