Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KBC Split

Trudnica s mrtvim djetetom preminula nakon poroda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U splitskom KBC-u, na Klinici za ginekologiju i porodništvo, 6 listopada preminula je 43-godišnja rodilja, majka dvoje djece.

Ovo je prvi smrtni slučaj u Klinici u zadnjih pet godina, piše Slobodna Dalmacija. Iako se Splitom proširila priča da je zbog liječničke pogreške došlo do smrti rodilje i djeteta, tumačenje liječnika sasvim je drugačije. Nesretna trudnica nosila je zdravo žensko dijete, a u trudnoći je oboljela od dijabetesa, visokog tlaka, a imala je zadebljanje lijeve stijenke srca i sužene koronarne arterije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Slobodna Dalmacija navodi kako su liječnici trudnici zbog rizične trudnoće savjetovali da puno ranije dođe u bolnicu, ona to nije uradila zbog bolesti svojeg supruga. 'Bio sam zadovoljan stanjem djeteta, no majku sam gotovo molio da ode u bolnicu što je bilo i u njezinom interesu i u interesu bebe. Kako joj je suprug bio bolestan, nije htjela ići zbog svoje drugo dvoje djece' izjavio je dr. Branko Jašić, ginekolog koji je pratio trudnoću nesretne žene koji dodaje da je žena, nažalost, u bolnicu došla prekasno.

Nije joj bilo spasa

Dolaskom u bolnicu činilo se da se dijete pomiče, no poslije je pregledom utvrđeno da je već onda bilo mrtvo. Iako je tijekom cijelog poroda pacijentica bila dobro, nakon što je porod završio počela se žaliti da joj je loše. Kako je imala ubrzani puls liječnici su odlučili napraviti eksploraciju materišta i poroditi posteljicu, navodi Slobodna Dalmacija. Navodi se da iako su uz pacijenticu bila četiri ginekogola, dva kirurga, tri anesteziologa i dva specijalizanta ginekologa te usprkos dvije reanimacije, žena je nakon trosatne operacije preminula.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene