Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulice prekrivene muljem

NA PELJEŠCU 20 MINUTA DO POTPUNOG POTOPA Mještani u strahu od nove kiše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pelješac je pogodilo olujno nevrijeme. Sinoć je obilna kiša na području Trstenika prouzročila bujicu blata, drveća i kamenja. Dvadesetak minuta kiše i Trstenik je bio potpuno poplavljen.

Trstenik na Pelješcu jutro je dočekao prekriven muljem. Mještani, komunalne službe, vatrogasci, svi su odmah krenuli s čišćenjem. Na kućnim vratima postavljene su pregrade.

Pročitajte i ovo Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave Dalibor Bišćan, Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice barijera Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice o uspješnoj obrani: "Inače bismo znali bdjeti noćima i graditi branu"

NEVRIJEME U HRVATSKOJ Hrvatsku je tijekom posljepodneva zahvatilo olujno nevrijeme praćeno grmljavinom

'Blato, veliki nanos pržine, smeća, svačega. Došlo je do vrata, napravilo barikadu 30 centimetara, a ostatak je išao unutra', opisala je Tina iz Trstenika.

Odmah nakon požara mještani su krenuli s upozorenjima zbog posljedica požara, i svih nelogičnosti koje se već godinama događaju. Primjerice, jedini i glavni kanal za odvod sve vode s ovog područja presjeca, ni više ni manje, nego glavna vodovodna cijev za otoke Korčulu i Lastovo.

Sva voda s opožarenog područja spušta se u Trstenik, mještani se boje prve sljedeće kiše.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene