Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokriveno 82 posto troškova

Svaki Hrvat zadužen 85 tisuća kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosječnoj četveročlanoj obitelji u siječnju je za preživljavanje trebalo 6.611 kuna, a ako unajmljuje stan, onda su joj se mjesečni troškovi popeli i do 8.500 kuna.

Uz to, svaki zaposleni Hrvat u prosjeku je zadužen 85 tisuća kuna, a da bi kupio skromni stan od 50 kvadrata mora raditi gotovo deset godina. Prosječna plaća za mjesec studeni iznosila je 5.385 kuna i bila je dovoljna za pokrivanje svega 82 posto mjesečnih obiteljskih troškova.

Pročitajte i ovo Novac - 2 promjene na računu Počele isplate plaća prema pravilima nove porezne reforme: "Tugo moja tužna, moglo je i bolje" Slika nije dostupna 27 posto izdvajamo na hranu Skupo, skuplje - cijene lete u nebo: Stručnjak otkrio može li se očekivati kraj rasta i popuštanje pritiska na obiteljski budžet

‘Ako sada pogledamo da je krajem 12. mjeseca u Hrvatskoj bilo nezaposlenih 291 tisuća, što je 50 tisuća više nego prije godinu dana, onda se doista trebamo što će se dogoditi sa ovih 70 tisuća radnika koji rade u tvrtkama u i obrtima gdje je tako snažno poraslo neplaćanje’, rekao je Krešimir Sever, predsjednik NHS-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene