Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eko patrola

Trošite li bespotrebno vodu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oprez, stiže Eko patrola! Dan planeta Zemlje najbolje je vrijeme da se podsjetimo koliko se razbacujemo darovima Majke Prirode.

Svaki dan troje odlučnih članova Eko patrole istražuje kapa li nepotrebno voda u slavinama i vodokotlićima njihovih susjeda. Za istraživanje ne primaju plaću, ali ipak teren u svojoj nadležnosti promatraju temeljito i nikada, ali baš nikada, ne opraštaju greške.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

Oni su članovi Eko patrole vrtića Srednjaci, a njihov teren su prostorije svih grupa u vrtiću. Riječ je o eko vrtiću, pa djeca uz prve riječi i korake ovdje uče kako paziti na prirodu. Iako se priča možda na prvi tren čini samo slatka, njezina pozadina itekako je ozbiljna. Svaki dan u Hrvatskoj se bespotrebno proliju milijuni litara pitke vode.

Ako samo svaki deseti stanovnik Hrvatske odabere običan, umjesto štednog vodokotlića zajedno potroše više od 5 milijuna kuna na godinu, a da toga uopće nisu svjesni. Činjenice zbog kojih ćete se zamisliti nad svojim navikama doznajte u prilogu Provjerenog.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene