Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na granici Hrvatske i Srbije

Majka poginule Madine: "Trojica policajaca su stala iza nas, uperila su u nas svjetla da se ne bismo vratili"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smrt šestogodišnje djevojčice Madine potresla je regiju i još uvijek je misterij na ovom području. Naime, nije poznato tko je odgovoran za tu tragediju koja se dogodila na pruzi između Srbije i Hrvatske.

Djevojčica Madina, izbjeglica iz Afganistana, izgubila je svoj mladi život 21. studenog kad je na nju naletio vlak na pruzi između Srbije i Hrvatske dok je s obitelji željela prijeći granicu. Hrvatska granična policija tvrdi kako njihovo postupanje nije na nikakav način utjecalo na uzrokovanje nesreće i stradavanje djevojčice. No obitelj tvrdi kako do nesreće ne bi došlo da ih hrvatska policija nije u noći natjerala da se vrate natrag u Srbiju.

Pročitajte i ovo Poginula djevojčica Madine stradala je na hrvatsko-srpskoj granici (Foto: Provjereno) Odvjetnica ne može do njih Obitelj poginule Madine (6) i dalje u Tovarniku: ''Nije kao zatvor, ovo jest zatvor'' Što se svakodnevno događa na granici? (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Protiv nepoznatih policijskih službenika Obitelj podnijela kaznenu prijavu zbog smrti djevojčice Madine

"Odvezli su nas, izbacili iz kombija i policajac nam je pokazao tračnice i rekao: "Ovim putem idite nazad u Srbiju! Trojica policajaca su stala iza nas, uperila su u nas svjetla da se ne bismo vratili!", za N1 je ispričala Muslima, majka poginule djevojčice, koja se sa šestero djece iz Šida uputila pješice u Europsku uniju. Nakon što je čula da će u Hrvatskoj dobiti azil ušetala je u našu zemlju no tu ju je dočekala policija. Nakon što su vraćeni u Srbiju udaljili su se samo nekoliko koraka kad je prugom prošao vlak i odnio život djevojčici.

"Najviše me je zaboljelo kako su se ponijeli prema nama. To što hrvatska policija nije imala sluha kada ih je majka zamolila da nas deportiraju ujutro, da nas ne tjeraju da se vraćamo po noći", rekao je brat stradale Madine, Rašid, za N1.

Magazin Provjereno objavio je snimku s pogreba preminule djevojčice.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene