Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LUDA NOĆ U HRVATSKOJ

Privedeno sedam osoba, mnoštvo ozlijeđenih, zapaljen kontejner...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početkom prvog dana 2016. godine počele su na vidjelo izlaziti posljedice korištenja pirotehnike. Hrvatska policija zbraja ozlijeđene.

Diljem Hrvatske Nova godina dočekivala se na razne načine. No, neki od njih su svakako bili pretjerani jer je za glavne sudionike to povuklo tjelesne ozljede, kao i policijske prijave.

U Zagrebu od petarde teže ozlijeđen Nijemac; s dočeka Nove godine privedeno sedam osoba

Pročitajte i ovo Napad psa Prekršajni nalog U Slavoniji pas napao i ugrizao dijete: Vlasnik ga ostavio u dvorištu, ali napravio veliku pogrešku Doček Nove godine Sydeney Centar Sydneyja Milijuni ljudi u opasnosti: Na dočeku Nove godine širila se smrtonosna bolest

Policija je tijekom dočeka nove 2016. godine na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića privela sedam osoba zbog narušavanja javnog reda i mira, a prilikom paljenja petarde u kući u Petrovoj ulici teže je ozlijeđen 26-godišnji njemački državljanin, izvijestila je u petak zagrebačka policija.

Na dočeku Nove godine na središnjem zagrebačkom trgu je od od 21 sata do tri sata ujutro bilo oko 25 tisuća građana, navela je policija.

Tijekom posljednja 24 sata zabilježeno je 41 kazneno djelo, među kojima dva razbojništva i 12 teških krađa provaljivanjem.

U devet od 34 prometne nesreće, koje su se dogodile u četvrtak, jedna osoba je teško ozlijeđena, a deset lakše, izvijestila je zagrebačka policija.

Srećom broj ozlijeđenih nije veći, jer se po zagrebačkim cestama svašta radilo. Tako su snimljeni mladići koji su na sredini Ulice kralja Držislava, na početku zelenog vala, zaustavljali svako vozilo koje im je dolazilo u susret.

U Đakovu od petarde ozlijeđen dječak, u Osijeku zapaljen kontejner

Malodobni dječak ozlijeđen je na Staru godinu u Đakovu pri uporabi pirotehničkih sredstava bez nadzora odraslih osoba, izvijestila je u petak osječko-baranjska policija.

U četvrtak oko 17,30 sati na igralištu u ulici Biskupa Antuna Mandića dijete je bez nadzora odrasle osobe koristilo pirotehnička sredstva 1. razreda. Petarda mu je eksplodirala u desnoj ruci te je zadobio površinske ozljede na prstima i dlanu. Policija je izvijestila da istražuje taj slučaj radi utvrđivanja odgovornosti odrasle osobe.
U četvrtak popodne u osječkom naselju Sjenjak je za bačeno pirotehničkog sredstva uzrokovalo požar u kontejneru za papir. Požar su ugasili pripadnici osječke Javne vatrogasne profesionalne postrojbe (JPVP), a materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Split: zbog petardi šestero ozlijeđenih

Čak šest osoba, od kojih petero djece, u protekla su 24 sata ozlijeđena na području Splita, Podstrane, Imotskog i Omiša pri korištenju pirotehnike, izvijestila je na Novu godinu splitska policija.

Jedno je dijete zadobilo teške tjelesne ozljede, a četvero djece i jedna punoljetna osoba lakše su ozlijeđeni. U svim slučajevima se radi o ozljedama ruku, rekli su u policiji i dodali kako su od osmero djece oduzeli veću količinu pirotehnike.

'Bio je toliko pijan da je uzeo petardu u ruku, čeljust mu je raznesena'

Policija je još jednom podsjetila da je još u tijeku akcija "Mir i dobro" i da se pirotehnika II. i III. razreda smije koristiti samo do 1. siječnja, a prodavati se smije samo punoljetnim osobama. Uporaba te vrste pirotehničkih sredstava zabranjena je u zatvorenim prostorima i na prostorima na kojima se okuplja veći broj osoba.

"Ponovno apeliramo i na roditelje da djeci ne kupuju i ne dozvole korištenje pirotehnike, kako bi se izbjegle neželjene posljedice po njihovo zdravlje, kao i zdravlje drugih osoba", poručuju iz PU splitsko-dalmatinske koja je proteklih dana zabilježila dva teška ranjavanja od petardi. Desetogodišnjeg dječaka iz Kaštela kojemu je petarda eksplodirala u ruci i 32- godišnjaka u Podstrani.

U Zadarskoj županiji ozlijeđeno troje djece

Troje djece, među kojima jedno teže, ozlijeđeno je na Staru godinu pri eksplozijama petardi u Zadarskoj županiji.

Troje djece, među kojima jedno teže, ozlijeđeno je u četvrtak pri eksplozijama petardi u Zadarskoj županiji, izvijestila je u petak zadarska policija.

Na staru godinu oko 16 sati u Ulici Ivana Matetića Ronjgova u Zadru u eksploziji petarde teško je ozlijeđeno 14-godišnje dijete. Pretpostavlja se da je djetetu u ruci eksplodirala petarda i teško mu ozlijedila šaku. Dijete je zadržano na liječenju u bolnici.

Istodobno, oko 16 sati u Benkovačkom selu je prilikom paljenja eksplozivnog punjenja petarde 11-godišnje dijete opečeno u predjelu lica.

U pokušaju bacanja aktivirane petarde oko 21 sat u Galovcu je lakše ozljede šake zadobilo 11-godišnje dijete.

Policija utvrđuje okolnosti tih ozljeđivanja, a sve građane podsjeća da je uporaba pirotehničkih sredstava II. i III. razreda zabranjena od 1. siječnja ove godine. Policija posebno apelira na roditelje da povećaju oprez i nadzor nad djecom. Pirotehnička sredstva nisu igračke, a pri nestručnom rukovanju posebno su ugrožena djeca, poručuje policija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene