Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Većinski vlasnik država

Trimot: Radnice sedam mjeseci bez plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Burno je bilo u imotskom tekstilnom poduzeću Trimot čiji je gotovo 100 postotni vlasnik država.

160 preostalih radnika od Vlade ovih dana očekuje hoće li im Fond dati 3 milijuna kuna za nastavak proizvodnje i za plaće koje nisu dobili sedam mjeseci. Odgovor na pitanje o svojoj budućnosti gnjevne su radnice otišle potražiti u tvorničku Upravnu zgradu.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

Trimot, nekada gigant, sada je pustoš. Revolt radnica je rastao, sedam mjeseci su bez kune. 'Zatvore se gore i griju se, još i prijete radnicima. Ljuti su što smo dovele novinare, to ih smeta', ispričale su radnice. Novi direktor Trimota za novinare nije imao vremena.

Doveo ih u propast i otišao u mirovinu

Radnice su ipak puno više ljute na donedavnog direktora Josipa Vranešića. Kažu da ih je četiri godine vodio, doveo do propasti i tada mirno otišao u mirovinu. Taj isti direktor smijenio je njihovu sposobnu voditeljicu proizvodnje i doveo drugu, svoju bivšu suradnicu. Pitanje koje se postavlja na kraju ove priče jest gdje je nestajao novac od golemih količina tekstila koje su svojim rukama radnice u tvornici proizvele, a prodao se.

Gradonačelnik Imotskog Ante Đuzel kaže i sutra se sastaju sa nadležnima u Zagrebu. Grad za pomoć radnicama Trimota organizira i božićni koncert 17. prosinca u Imotskom. Dok Vlada ne odluči hoće li pomoći da šivaći strojevi Trimota opet krenu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene