Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRIHINELOZA

EPIDEMIJA NA PODRUČJU ĐAKOVA Više od 50 ljudi konzumiralo zaraženo meso

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom vikenda jedna je osoba i hospitalizirana, potvrdio nam je epidemiolog Tomislav Dijanić iz Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

Na području Đakova izbila je epidemija trihineloze. Vlasnik mesa, inače lovac, tijekom božićnih blagdana častio je nekoliko đakovačkih obitelji suhomesnatim proizvodima. Nakon što je nekoliko osoba prijavilo probavne smetnje, meso je testirano i nalazi su bili pozitivni na trihinelu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Svjetski ekonomski forum WHO se sprema za crni scenarij: Moguća pandemija mogla bi uzrokovati 20 puta više smrtnih slučajeva od koronavirusa Andrej Plenković Posjet Đakovu Plenković o Milanovićevoj izjavi o Habijanu: "Zamislite da ja sada počnem govoriti od novinara tko je kojeg seksualnog opredjeljenja"

Procjenjuje se da je zaraženo meso konzumiralo 55 osoba, a znakove bolesti pokazuje dvadesetak njih. Tijekom vikenda jedna je osoba i hospitalizirana, potvrdio nam je epidemiolog Tomislav Dijanić iz Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

Zaraženo meso je uklonjeno, a epidemiolozi savjetuju svima koji su bili izloženi trihineli da se odmah jave svojim obiteljskim liječnicima. .

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene