Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Svadba u Gračacu

Tridesetak osoba otrovalo se u svatovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U gospićkoj bolnici rano jutros je zbog želučanih tegoba pomoć zatražilo 30-ak osoba, koji su se protekle noći otrovali hranom u svadbi u Gračacu. Ravnateljica bolnice dr. Marija Ilijevska potvrdila je da je bolnica zaprimila pacijente sa znakovima trovanja hranom.

Najvjerojatnije se radi o trovanju hranom izazvano stafilokokom, no to će se tek moći potvrditi medicinskom obradom, dodala je. Svi pacijenti su zbrinuti, petero ih je zadržano na Internom odjelu, jer su to pacijenti koji imaju i neke druge kronične bolesti, a druge smo zbrinuli u Hitnoj službi bolnice i Domu zdravlja i najvjerojatnije će tijekom dana biti otpušteni kućama, rekla je ravnateljica Ilijevska.

Pročitajte i ovo Ilustracija 50 mrtvih Masovni ritualni pokolj: Prislili ih da popiju napitak protiv vještica, tko padne mrtav - kriv je Ilustracija Užas u Zanzibaru Osmero djece otrovalo se mesom, pa umrlo: Više od 75 ljudi u bolnici

Trovanje pečenim mesom?

Odmah je obaviještena i Epidemiološka služba u Zavodu za javno zdravstvo u Gospiću koja je uspostavila kontakte s nadležnom Sanitarnom inspekcijom Zadarske županije kako bi se utvrdili točni uzroci trovanja. Od više pacijenata doznaje se da je svadba bila organizirana u obiteljskom aranžmanu za 350 uzvanika pod šatorom i sumnjaju da je trovanje uzrokovalo pečeno meso. Neslužbeno se doznaje da je dio svatova liječnički zbrinut i u Zadarskoj županiji. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene