Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tribina "Pogled s lijeve strane"

Stranke ljevice vraćaju se razgovoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje na lijevom spektru hrvatske političke scene u ponedjeljak na tribini u organizaciji stranke Naprijed Hrvatska njezin predsjednik Ivo Josipović ocijenio je ne baš dobrom, a predsjednik SDP-a Davor Bernardić je rekao kako stranke ljevice imaju sličan pogled na svijet i na život u Hrvatskoj te da se vraćaju razgovoru kako bi obnovili povjerenje.

Upitan kakve su mogućnosti ujedinjenja na ljevici s obzirom na disonantne tonove i u samom SDP-u, Davor Bernardić je rekao kako razgovorom mogu doći do dobrih zaključaka jer je snaga u različitom mišljenju i dijalogu kako bi se našla dobra rješenja za Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''dobra poruka'' Komadina: ''S Josipovićem smo jači, otvoreni smo i za ostale povratke'' Gost Dnevnika Nove TV predsjednik SDP-a Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Gost Dnevnika nove TV Bernardić za Dnevnik Nove TV o povratku Josipovića u SDP: "U kontaktu smo već duže vrijeme. Njegov povratak će pomoći stranci i ljevici"

"Pred nama su slični ili isti izazovi, danas počinjemo razgovor sa strankom Naprijed Hrvatska i predsjednikom Josipovićem, već sam bio u kontaktu s Hrvatskim laburistima", rekao je Bernardić. "Razgovaram sa strankama ljevice, cilj nam je isti: dobro društvo jednakih mogućnosti i smanjivanje društvenih nejednakosti te bolji život za sve, a ne samo neke ljude u Hrvatskoj."

Ivo Josipović je rekao kako ljevica nije u dobroj situaciji s obzirom na opće društvene okolnosti i loše djelovanje unutar nje same. Rekao je da je sad vrijeme da dođe do promjena i da se ostvari jedinstvo koje ne mora biti formalne naravi, nego jedinstvo u pokušaju da se hrvatskom društvu ponude bolje vrijednosti.

Upitan postoji li mogućnost njegova približavanje SDP-u, Josipović je rekao kako su se već približili i ocijenio kako je to jako dobro i moguće zahvaljujući novom predsjedniku Davoru Bernardiću koji i najavio da će raditi na okupanju ljevice. Naprijed Hrvatska to pozdravlja i nada se uspješnoj suradnji, rekao je.

"Hrvatska treba drugačiju politiku i socijalno osjetljivu Vladu, okrenutu razvoju i okrenutu vrijednostima koje nisu ono što se može vidjeti u nekim mjestima gdje se radikalnom retro desnom politikom napada na temeljne europske vrijednosti", kazao je Josipović.

Ocijenio je da rezultati aktualne vlade nisu dobri, a posebno opasnim smatra toleriranje radikalnog desničarenja.

I Bernardić je kritizirao rad aktualne Vlade, te rekao kako nije dobio konkretan odgovor na svoju ponudu HDZ-u za razgovorom. Dodao je da ga to ne čudi jer, kako je rekao, oni ne razgovaraju ni između sebe. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene