Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Položili vijence u Teznom

Tri predsjednika odala počast žrtvama Križnog puta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednici Republike, Sabora i Vlade Ivo Josipović, Boris Šprem i Zoran Milanović danas su u Teznom položili vijence ispred spomenika žrtvama Križnog puta.

Spomenik u Teznom odaje počast tisućama vojnika i civila stradalih u pokolju nakon završetka Drugog svjetskog rata. Procjenjuje se da stradalo između 10.000 i 20.000 tisuća osoba.

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Ovo je prvi puta da su se sva tri predsjednika 'poklonila nevinim žrtvama', kako kaže predsjednik Josipović. 'Ovo je naša dužnost jer su svi ti ljudi pogubljeni bez suđenja', rekao je premijer Milanović.

Počast žrtvama Križnog puta odalo je i brojno saborsko izaslanstvo predvođeno potpredsjednicima Josipom Lekom i Nenadom Stazićem.

U Tezno je stiglo i izaslanstvo Saveza antifašističkih boraca na čelu s Ratkom Maričićem. 'Došao sam odati počast žrtvama, ali na Bleiburg neću nikada jer se tamo veliča NDH', rekao je Maričić.

Predsjednik Hrvatskog Sabora Boris Šprem najavio je zakonsku regulaciju odavanja počasti žrtvama.

Predsjednici Josipović i Šprem vratili su se u Zagreb, a premijer Milanović otputovao je u Maribor na sastanak s kolegom Janezom Janšom.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene